Successos

policia

robatoris

Atrapen prop d'Esponellà els dos motoristes que atracaven gasolineres

Els lladres, dos veterans, van ser interceptats quan anaven amb una furgoneta dins de la qual duien una moto robada, els cascos per tapar-se i una arma

Dos veterans atracadors amb un llarg currículum de detencions, Damián Calleja Sanjosé, de 49 anys, i Albert Sellés Ros, de 26 anys, han estat empresonats com a sospitosos de ser els autors d'almenys tres atracaments de gasolineres que al juliol van perpetrar dos motoristes amb el casc posat a les comarques de la Selva i el Maresme. Quan van ser detinguts, el dia 9 d'agost en una carretera secundària del Pla de l'Estany, se pressuposa que buscaven nous objectius, viatjaven amb una furgoneta i a dins hi diuen una moto robada, els cascos que feien servir per tapar-se la cara durant els atracaments i una pistola detonadora.

Una patrulla dels Mossos de la comissaria de Banyoles van detectar, a quarts de cinc de la tarda, una furgoneta ocupada per dos homes que circulava per la carretera GIP-5121 (que comunica Banyoles i Figueres passant per Esponellà). El vehicle i els seus ocupants van despertar sospites dels mossos, que van seguir la furgoneta i la van fer aturar. El primer que van descobrir va ser que duien un escúter de 125 cc a dins de la furgoneta i que la moto constava com a robada a un veí de Sant Andreu de Llavaneres. Amb la presència de la moto, ja en van tenir prou per detenir els dos homes identificats com Damián Calleja Sanjosé i Albert Sellés Ros, veïns de Palautordera i Mataró. Però en una inspecció més a fons del vehicle es van descobrir dos cascos de moto i una pistola detonadora amb cartutxos de fogueig. Això va fer sospitar que els dos homes, coneguts precisament pel seu currículum com a lladres, podien ser els dos motoristes que els mossos buscaven des de feia setmanes en relació amb atracaments a gasolineres, que perpetraven sempre amb el casc posat. El cas va passar a mans dels Mossos de Mataró, que tenien oberta una investigació per atrapar els motoristes que atracaven gasolineres fent servir motos robades que havien actuat al Maresme. A través de les imatges de les càmeres de seguretat de les gasolineres atracades es va poder relacionar els detinguts amb dos atracaments perpetrats els dies 21 i 29 de juliol en dues gasolineres d'Argentona i un altre atracament, el 25 de juliol, a la gasolinera Gaserans II de Cepsa, que esta situada al km 66 de la C-35, a Sant Feliu de Buixalleu. En els quatre atracaments, els lladres van obtenir un botí total d'uns 1.500 euros i diversos números de loteria.

Tots els atracaments es van perpetrar amb el mateix modus operandi. Els assaltants arribaven a la benzinera amb una moto robada, un d'ells entrava a l'establiment amb el casc al cap i l'arma a la mà i aconseguia els diners de la caixa intimidant els empleats. Després fugien a cavall de la moto robada, que, almenys en una ocasió, van cremar per esborrar proves.

Els Mossos també van provar de relacionar Sellés i Calleja amb l'atracament, d'idèntiques característiques als altres, perpetrat el 26 de juny per dos motoristes a la gasolinera Repsol situada al km 92,8 de la C-35, a Caldes de Malavella. “Dóna'ns els diners i no et passarà res”, van etzibar a la treballadora, i van fugir amb un botí d'uns 200 euros. Finalment, però, no es va poder comprovar que el casc que duia l'assaltant que va entrar a la gasolinera fos cap dels dos que es van trobar dins de la furgoneta.

Els Mossos van posar els dos detinguts a disposició judicial el 12 d'agost i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó en relació amb els dos atracaments d'Argentona i el de Sant Feliu de Buixalleu.

LA XIFRA

1.500
euros
de botí van aconseguir en total en els tres atracaments que els han pogut atribuir.

LA DATA

09.08.16
Els Mossos
de Banyoles els van interceptar quan viatjaven en una furgoneta i a dins hi duien una moto robada.

LA DATA

25.07.16
Dos motoristes
van atracar la gasolinera Gaserans II, situada arran de la C-35 a Sant Feliu de Buixalleu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia