Successos

medi ambient

incendi forestal

Es manté el perill d'incendi a l'Empordà

Protecció Civil desactiva l'alerta però demana una actitud vigilant

El perill d'incendi forestal continua considerant-se “molt alt” a bona part del territori de l'Alt i Baix Empordà, segons va comunicar ahir el Departament d'Agricultura. Tanmateix, la direcció general de Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Pla Infocat per mantenir-la en situació de prealerta. Per això, s'ha sol·licitat a la població que mantingui una actitud vigilant, especialment a les comarques de l'Empordà i Gironès, on entren en joc els factors de la sequedat de la vegetació i les altes temperatures. D'aquesta manera, es demana evitar qualsevol situació de risc i conductes negligents que puguin ser font de propagació d'incendis.

L'alerta del Pla Infocat es va activar divendres a causa de diversos focs pràcticament simultanis a Cruïlles, a la muntanya de Rocamaura a l'Estartit i a la Jonquera, ara ja extingits. D'altra banda, cinc dotacions dels bombers van continuar treballant ahir per extingir l'incendi intencionat que es va produir dissabte a la matinada entre Camallera i Vilopriu.

El foc ha afectat 76 hectàrees, un 60% vegetació forestal i un 40% conreus, i es va donar per controlat diumenge al migdia, després que 10 mitjans aeris i 40 de terrestres sumessin esforços al llarg del cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia