Successos

sucessos

La burocràcia continua impedint que enterrin el nen trobat mort al gener

El cadàver de Caleb Hopkins, que els pares, que van ser arrestats, havien vetllat durant setmanes a casa, fa més de vuit mesos que és al dipòsit

Paradoxes judicials. La vigília del dia de Reis, uns pares, Bruce i Schrell Hopkins van ser arrestats perquè es va descobrir que tenien el cadàver del seu fill de sis anys a casa sense enterrar-lo. Han passat més de vuit mesos i, a causa dels impediments burocràtics i judicials, Caleb no ha estat enterrat i continua al dipòsit de cadàvers de l'Institut de Medecina Legal, a disposició judicial. Els pares continuen imputats per homicidi imprudent, tot i que la instrucció judicial no ha descobert cap indici per responsabilitzar-los de res més que l'actitud convencionalment estranya, però no pas punible penalment, de vetllar el cadàver del nen a casa seva durant massa dies. Si el pecat dels pares, de fermes conviccions religioses, va ser tenir-lo sense enterrar unes setmanes, la justícia n'ha comès un de capital, perquè ha permès que, sota la seva custòdia, hagi passat vuit mesos sense rebre sepultura. Durant tres mesos, el jutjat no autoritzava la inhumació del petit argumentant que faltaven els resultats de diverses anàlisis i que podria fer falta realitzar més proves sobre la causa de la mort, encara que els forenses ja havien agafat totes les mostres pertinents. Finalment, el 24 d'abril, els pares van tenir l'autorització per poder disposar del cos.

En aquell moment, el problema va esdevenir econòmic. Bruce Hopkins, que es guanyava, molt bé, la vida com a programador informàtic s'havia quedat sense capital per poder satisfer el pagament d'un enterrament convencional. I la causa de la ruïna econòmica tenia el seu origen, precisament, en la mateixa instrucció de la causa, ja que, per buscar indicis de criminalitat, el jutjat va comissar els ordinadors, l'eina de treball de Hopkins, per poder-los analitzar. Ara ja els hi han tornat, però Bruce Hopkins ja s'ha hagut de buscar la vida en un altre ram molt diferent de la informàtica: treballa de mosso en una granja a la zona de València. En aquests moments, ja s'han fet els tràmits perquè Hopkins sigui enterrat per la via de la beneficència. Però els entrebancs burocràtics perduren. El jutjat necessita que els pares signin l'autorització per tirar endavant el funeral de beneficència i el pare, per la seva feina actual, està a molts quilòmetres de distància. I, per tant, Caleb continua al dipòsit de l'Institut de Medecina Legal.

Demanda contra la Dgaia

I, mentrestant, els dos fills grans del matrimoni Hopkins continuen ingressats al centre La Garriga de Juià, tot i que el lletrat Christian Salvador, que defensa els Hopkins, ha presentat una demanda contra la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (Dgaia) que reclama que els nens tornin a la tutela seus pares i que subsidiàriament, si la Dgaia ho creu oportú, se'ls imposi un controls de seguiment o un pla terapèutic, però que els treguin del centre.

LA DATA

5.1.2016
Van trobar
el cadàver del nen mort a casa seva, i vuit mesos després encara no l'han enterrat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia