Successos

La màfia de Marsella es feia cultivar la marihuana a la Selva

Arresten divuit persones a la Costa Brava i el Maresme i comissen droga, un kalàixnikov, munició i 148.000 euros

La màfia marsellesa del narcotràfic tenia almenys cinc conreus de marihuana en diferents punts de la Costa Brava i el Maresme que els abastien del material que després ells venien a l'àrea metropolitana de Marsella. Un marsellès establert a Lloret fa molts anys, Rachid Ziani, de 53 anys, era el lligam entre els cultivadors i els traficants marsellesos, que tenien el suport de veterans bandits francesos. Traginaven uns 50 quilos de marihuana a la setmana cap a Marsella. Això és el que s'ha descobert arran d'una operació transfronterera entre la policia francesa i la Policía Nacional que ha permès detenir un total de 18 persones, comissar 1.900 plantes de marihuana, 36 quilos de marihuana ja elaborada, 148.000 euros, un kalàixnikov, dues pistoles, una pistola elèctrica, 1.800 cartutxos de diferents calibres i armilles antibales.

Les sospites sobre l'existència d'aquest negoci transfronterer es van aixecar l'estiu del 2015 quan la policia francesa va arrestar Jean Claude Colonne quan transportava 47 quilos de marihuana. L'equip de treball policial francès i espanyol va començar a fer seguiments dels sospitosos. El maig passat, mentre els feien els seguiments es va comprovar que els traficants, que capitanejava Jean-Joseph Agosta, de 28 anys, havien canviat el seu sistema de travessar la frontera amb cotxes de gran cilindrada, el sistema anomenat Go Fast, per fer-lo de manera més discreta, amb un Renaul Clio, un Citroën C-4 i un Jeep Cherokee. La policia els seguia la petja i els va interceptar a Port de Boc, a la Provença. Van aconseguir arrestar tres homes i un quart va fugir. Van trobar un hangar amb plantes de marihuana i van arrestar tres homes amb un gran historial en el món de la delinqüència: Patrick Piccone, de 56 anys; Laurent Fontaine, de 66 anys, i Lauren Ode, de 36 anys.

Rachid Ziani va ser arrestat a França, mentre que a les comarques gironines va ser arrestat el seu lloctinent, Jean Claude Colonne. La Policía Nacional va detenir un total de 10 persones. A banda de Colonne, l'únic que va ser empresonat, es va arrestar les persones que es dedicaven a cultivar la marihuana en locals de Blanes, Tordera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva i rl barri de Pont Major de Girona. Els altres detinguts, sis homes i tres dones, de nacionalitats espanyola, búlgara i ucraïnesa, són veïns de Blanes, Maçanet, Tordera, Banyoles, Lloret, Vidreres i Pineda de Mar. Els cultivadors van quedar en llibertat un cop van ser posats a disposició judicial.

LA XIFRA

50
quilos
de marihuana cada setmana es calcula que pujaven cap a Marsella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia