Successos

MEDI AMBIENT

SUBHASTA

Venda il·legal d'una pell d'ós bru per internet

Els Agents Rurals comissen la pell, que es venia a Wallapop per 5.000 euros

Membres del cos d'Agents Rurals del grup de suport de fauna i flora i de l'àrea bàsica de la Noguera van decomissar a Cubells (Noguera) una pell d'ós bru que es venia il·legalment per internet. Els Agents Rurals van iniciar la investigació dels fets el febrer del 2015 en veure un anunci a Wallapop en què s'oferia la pell d'ós bru per 5.000 euros “negociables”.

L'ós bru (Ursus arctos) és una espècie protegida amb la màxima categoria per la llei catalana de protecció dels animals. El seu comerç està regulat per un reglament de la Unió Europea. La pell comissada duia un precinte legal i segells de l'òrgan estatal de veterinària de la Federació Russa. La persona posseïdora de la pell va mostrar documentació en rus sobre el seu origen. Després de la traducció feta pels serveis lingüístics del Departament d'Agricultura, es va comprovar que l'animal havia estat abatut de manera legal a la província russa de Kamtxatka i que l'home tenia llicència per a exportació. Però no es va poder acreditar la importació legal de la pell, ni el document CITES que ha d'acompanyar-la per al comerç. La pell comissada va ser traslladada a les dependències que l'Agència Tributària té a la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia