Successos

Successos

Els Hopkins s'han arruïnat arran de la investigació i no poden enterrar el nen

El pare, programador informàtic, es va quedar sense eina de treball i sense font d'ingressos pel comís dels ordinadors i ha acabat treballant en una granja

Caleb Hopkins, el nen de set anys que va ser trobat mort a casa seva a Girona la vigília del dia de Reis, continua al dipòsit de cadàvers de Girona, transcorreguts més de cinc mesos i tot i que els pares disposen des de l'abril la reclamada autorització per poder enterrar el seu fill, que havien vetllat setmanes a casa seva. El problema ara és econòmic. Els pares, Bruce i Schrell Hopkins, estan literalment arruïnats, segons exposen fonts de la seva defensa, i no disposen del capital que els demanen els serveis funeraris per enterrar-lo. Ara estan fent gestions a través del consolat per trobar una fórmula de beneficència o similar que permeti enterrar el nen.

El matrimoni Hopkins tenia una bona situació econòmica gràcies a la feina de programador informàtic de Bruce (segons es desprèn de les declaracions de renda que l'home presentava als Estats Units), però la causa judicial que es va obrir contra ell per homicidi imprudent va comportar que el jutjat li comissés els ordinadors, que eren la seva eina de treball i la seva font d'ingressos. Per culpa d'això, segons relata el seu lletrat, Christian Salvador, Bruce Hopkins es va quedar sense ingressos, els creditors van anar cobrant, els seus comptes es van buidar. Per poder anar tirant, Bruce Hopkins es va haver de posar a treballar en una granja. El jutjat es va emportar els ordinadors de Hopkins per analitzar si als correus o arxius hi havia algun indici que pogués atribuir algun tipus de responsabilitat per la mort del nen als pares, que sempre han assegurat que va morir de manera sobtada (se'l van trobar mort) un dia al matí i que llavors el van començar a vetllar i a resar amb l'esperança que “es despertés”. Christian Salvador, que després de moltes reclamacions ha aconseguit que tornin els ordinadors a Hopkins, considera que el sistema ha fallat i ha acabat ocasionant un greu perjudici a la família, sense que hi hagi indicis que els puguin relacionar amb cap delicte ni que contradiguin la seva versió de les circumstàncies de la mort del nen. Els Mossos han aportat un preinforme del buidatge dels ordinadors en què exposen que no hi han descobert indicis contra els pares. Ara els han tornat els ordinadors però el mal ja està fet. I a més, la família Hopkins està separada, ja que la Generalitat els va retirar la custòdia dels dos fills grans que continuen sota la tutela de la Dgaia, ingressats en un centre de Juià. Els pares continuen imputats, amb prohibició de sortida del país i sense haver regularitzat la seva situació de residents.

LA DATA

05.01.16
van trobar
el nen mort a casa seva a Girona, a l'habitatge on vivien els pares i dos germans més grans

LA XIFRA

5
mesos
fa que el cos del nen és al dipòsit de cadàvers, a l'edifici dels jutjats de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia