Successos

Seguretat

La mort no és el final

El cadàver d'un veí de la Tallada que causava alts riscos al trànsit i desordres públics i que va morir d'accident al novembre continua al dipòsit perquè ningú no es vol fer càrrec del funeral

La casa que tenia llogada va ser precintada i quan els Mossos la van escorcollar van trobar un gat al congelador i una pistola al microones

S'havia fet ‘famós'al poble per les seves actuacions contra la convivència ciutadana

La mort en accident, el passat 18 de novembre, de Detlef Thomas Schulte, alemany veí de la Tallada, va posar fi als desordres públics i les alteracions de la seguretat del trànsit que sovint causava aquest home. Però amb la seva mort no s'han acabat els problemes en el seu entorn. Ningú (ni família, ni consolat) s'ha volgut fer càrrec dels funerals i, transcorreguts sis mesos, el cadàver continua ocupant espai a l'Institut de Medicina Legal, que ha reclamat al jutjat que n'ordeni l'enterrament de beneficència. La mort de Schulte, inquilí de Ca l'Alemany de la Tallada, va comportar que l'habitatge fos precintat per ordre judicial durant tres mesos. Quan els Mossos van entrar-hi a fer una inspecció ocular, hi van trobar un parell de sorpreses: una pistola al microones i el cadàver d'un gat al congelador.

Detlef Thomas Schulte, de 59 anys, advocat, tot i que no exercia, alemany, residia al Baix Empordà des de feia molts anys, però els darrers quatre s'havia instal·lat com a llogater en una casa de la Tallada, casualment anomenada Ca l'Alemany, no pas per la procedència de l'inquilí. L'alemany de Ca l'Alemany s'havia fet famós al poble per les seves actuacions contra la convivència ciutadana. Solia respondre amb insults i amenaces els veïns que simplement el saludaven i havia donat més d'un espant al jovent quan sortia al carrer empunyant una pistola, que no se sabia si era de veritat o de fogueig. Va donar molta feina als Mossos, que es van haver d'armar de paciència per suportar els desaires i insults de Schulte cada vegada que havien d'anar-li a entregar una citació o recriminar les seves perilloses infraccions al volant del seu Mercedes. Els Mossos fins i tot van contactar amb el consolat d'Alemanya perquè fessin de mediadors per intentar redreçar el comportament del seu súbdit. Intent en va. Un dels mals costums de Schulte, segons havien comprovat els Mossos i la gent de la Tallada, era entrar al poble contra direcció a través del vial que només és de sortida. I en carretera oberta li agradava jugar. Solia anar molt a poc a poc, per fer perdre la paciència als altres conductors, i quan
veia que un cotxe es decidia a avançar-lo accelerava tant com podia per entorpir la maniobra. Paradoxes de la vida, el 18 de novembre del 2015, va morir de resultes d'un accident quan li feien un avançament a la recta de la C-31 entre Verges i Canet de la Tallada. El seu Mercedes va fregar amb el cotxe que l'avançava i Schulte va perdre el control, va sortir de la carretera i va bolcar. Tot i que el van rescatar amb vida, l'home del Mercedes va morir poques hores després a l'hospital de Girona. Abans de posar-se al volant, Schulte havia begut i pres fàrmacs. Segons els resultats de les anàlisis toxicològiques fetes pels forenses, la víctima tenia un índex de 0,94 grams d'alcohol per litre de sang i també se li va detectar cafeïna, midazolam i lidocaïna. Tot i els antecedents de Schulte i l'evidència que conduïa begut i havent consumit fàrmacs que podien afectar-lo, qui ha acabat imputat al jutjat per homicidi imprudent ha estat el conductor del vehicle que l'avançava correctament i que va tenir la mala fortuna que el seu cotxe entrés en contacte amb el Mercedes de Schulte.

La mort de Schulte a la carretera va comportar que es precintés durant tres mesos la casa que habitava a la Tallada d'Empordà, que s'havia quedat amb un dels llums encès, tal com veien a diari els veïns, que també temien que alguns dels gats que Schulte solia cuidar i alimentar no estiguessin tancats dins la casa. Finalment, el mes de març, els Mossos d'Esquadra van anar a fer un escorcoll a la casa de Schulte. Les dues troballes més interessants les van fer al forn microones i al congelador. Al microones, hi havia guardada la pistola que atemoria els veïns i que, segons van poder comprovar, era d'aire comprimit i va ser entregada a la Guàrdia Civil. Al congelador, embolcallat amb unes tovalloles, hi havia el cadàver d'un gat que, es pressuposa, va morir de mort natural i Schulte va decidir guardar al congelador, al costat dels aliments.

Alcoholèmia
Els resultats de l'autòpsia han determinat que Detlef Thomas Schulte conduïa després d'haver consumit alcohol i fàrmacs. Com que no va ser possible sotmetre'l a la prova de l'alcoholèmia al lloc de l'accident pel seu greu estat, se li van agafar mostres de sang un cop ingressat a l'hospital Josep Trueta (on va morir). El nivell d'alcoholèmia va ser de 0,94 grams d'alcohol per litre de sang. Les anàlisis també van detectar-li diferents fàrmacs: midazolam i lidocaïna, a banda de cafeïna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia