Successos

Dos accidents d'ultralleuger en 24 hores, a Ventalló i a Das

A l'Alt Empordà, un pilot va haver de fer dijous un aterratge d'emergència enmig d'un camp de pomeres per una avaria al motor

Ahir, a la Cerdanya, un home es va accidentar en l'enlairament

Les comarques gironines han registrat dos accidents d'ultralleuger en només un dia de diferència. El primer cas va tenir lloc dijous a tres quarts de dotze del migdia quan, a causa d'una fallada mecànica de l'aparell, el pilot va dur a terme un aterratge d'emergència en un camp de pomeres del nucli de Pelacalç de Ventalló. Malgrat l'aparatositat de l'incident, en un principi no va requerir assistència mèdica. El terreny on va efectuar el descens forçós és propietat d'una empresa de l'Alt Empordà dedicada a la producció i al comerç a l'engròs de fruites, verdures i hortalisses. Un dels dos germans que regenten el negoci estava treballant al camp en aquell moment, ja que era a l'interior de la cabina del tractor sulfatant. Quan l'avioneta va estavellar-se contra diversos dels arbres de la finca, el pagès ni tan sols va sentir el soroll, perquè era a més de 500 metres de distància del punt on el conductor va fer les maniobres de descens. En l'instant en què es va adonar de la incidència, precisament, l'aparell ja era a terra. L'ultralleuger va quedar enmig del camp, a l'altura del quilòmetre 1,2 de la GIV-6301, que va de Viladamat a l'Armentera.

Els membres d'Aviació Civil es van encarregar d'investigar les circumstàncies del sinistre. El pilot tenia la intenció d'aterrar a l'aeròdrom de Viladamat, on havia iniciat el vol, a les onze del matí, si bé tot apunta que no va ser a temps de retornar-hi per un problema al motor. En ser alertat de la situació, l'altre germà que també regenta l'empresa es va adreçar ràpidament fins allí i va comunicar el succés als Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses, que van fer l'atestat i van abalisar l'aparell aeri amb el cordó policial. Com que el conductor va poder sortir de l'ultralleuger sense ajuda –només presentava una lesió molt lleu– i tampoc es va produir un incendi per la col·lisió, no es van haver de mobilitzar ni els bombers ni els sanitaris del SEM. Tanmateix, la dona del pilot el va portar posteriorment al CAP de Roses, on va ser assistit per una ferida a la cara.

Una grua es va encarregar d'enretirar l'avioneta, que va ser traslladada a l'hangar de l'aeròdrom de Viladamat. El tros de terreny on va protagonitzar l'aterratge va quedar visiblement malmès i amb bastants arbres fruiters destrossats. En aquesta part hi havia una plantació de pomeres que tenien vuit anys i que estaven en plena producció, si bé van quedar insalvables.

Evacuat a Puigcerdà

Casualment, transcorregudes poc més de 24 hores, hi va haver un altre incident, en aquest cas a la Cerdanya. Un home de 70 anys va quedar ferit ahir en accidentar-se amb un ultralleuger sense motor, a Das. Els cossos d'emergències van rebre l'avís quan passaven pocs minuts d'un quart de tres de la tarda. El pilot feia l'enlairament des de l'aeròdrom de la Cerdanya però, per causes que s'estan investigant, es va estavellar fora la pista, al nucli de Sanavastre. Arran de l'impacte, va patir una contusió vertebral i va ser evacuat a l'hospital de Puigcerdà. En la gestió dels fets hi van treballar dues ambulàncies del SEM, tres dotacions dels bombers i dues patrulles dels Mossos.

LA DATA

12.05.16
A tres quarts de dotze del migdia
es va originar l'incident de Ventalló, i ahir a les 14.20 h, el de Das.

LES XIFRES

3
dotacions
dels bombers i dues patrulles dels Mossos es van activar per l'emergència a l'aeròdrom de la Cerdanya.
70
anys
té el conductor d'un ultralleuger sense motor que va anar a parar fora de la pista mentre s'enlairava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia