Successos

sucessos

Resolts 35 robatoris silenciosos en habitatges de la Cerdanya i el Ripollès

Els lladres es desplaçaven amb tren fins als nuclis on volien actuar

S'estaven acampats a la muntanya fins a la nit i entraven als domicilis quan els amos dormien

Acampaven a la muntanya durant el dia i esperaven que els propietaris dels domicilis on pretenien actuar (al Ripollès i la Cerdanya) anessin a dormir per entrar-hi a robar. Els Mossos d'Esquadra van iniciar a finals d'abril una investigació per aquest cas que els va dur a detenir dos ciutadans de nacionalitat albanesa de 27 i 41 anys. El modus operandi que utilitzaven tenia unes característiques molt marcades, fet que va ajudar els agents a posar-se sobre la pista dels acusats. El grau d'activitat que tenien era molt elevat, ja que l'onada de 35 saquejos que se'ls imputa l'haurien comès en menys de dues setmanes. Se'ls atribueixen 23 robatoris amb força en habitatges del Ripollès i 12 a la Cerdanya. Es desplaçaven fins a les poblacions amb tren i solien accedir a les finques entre la una de la matinada i les sis del matí. Els pisos que es fixaven com a objectiu són de primera residència i, precisament, estan situats en zones properes al traçat de les vies ferroviàries. Un altre tret comú era el mètode a què recorrien per accedir-hi, que consistia a trencar el bombí del pany de la porta i deixar-lo als testos de plantes que hi havia a l'exterior de l'habitatge. I, ja una vegada irrompien a dins, el tipus de botí que s'emportaven habitualment també era similar: diners, joies, telèfons mòbils, tauletes electròniques, així com efectes petits i fàcils de transportar.

Les gestions per aconseguir identificar qui hi havia al darrere de l'alarmant situació les van dur a terme els Mossos de l'àrea d'investigació criminal (AIC) del Pirineu Occidental. La descripció física que van aportar dels sospitosos va ser clau per tal que una patrulla de la comissaria de Puigcerdà els reconegués a l'estació de tren, després de constatar que els dos homes tenien les mateixes característiques que els que estaven buscant. En l'escorcoll que els van efectuar, els van trobar objectes que s'havien apropiat d'una de les cases de la Cerdanya i també els van comissar les eines que feien servir per perpetrar els robatoris i una tenda de campanya.

Hores de preparatius

Segons es desprèn de la investigació, entre el 30 d'abril i el 5 de maig els acusats van actuar en domicilis situats a la zona de la font del Tòtil de Ripoll, a Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser i Planés. I, des de dimecres de la setmana passada fins a aquest dilluns, el seu radi d'acció es va centrar en el nucli del Vilar d'Urtx del terme de Fontanals de Cerdanya, la Molina i Alp.

Tot i que cap dels afectats dels dotze episodis que van tenir lloc a la Cerdanya va poder veure els lladres, els Mossos van relacionar ràpidament que es tractaria dels mateixos que havien protagonitzat els 23 robatoris del Ripollès. Van arribar a aquesta conclusió, principalment, per les coincidències en la mecànica. Tot indica que durant el dia s'estaven a la muntanya amb una tenda de campanya i que aprofitaven aquestes hores per preparar els cops. Ja de nit, irrompien als immobles, sempre quan els inquilins estaven dormint.

Els dos presumptes lladres silenciosos, als quals no consta cap domicili conegut, van ser arrestats dilluns d'aquesta setmana per un total de 35 delictes de robatori amb força. Està previst que en les pròximes hores passin a disposició judicial.

LA DATA

09.05.16
Efectius de Puigcerdà van identificar els sospitosos, que van ser arrestats per robatoris amb força.

LES XIFRES

12
fets delictius
haurien comès els dos detinguts a la comarca de la Cerdanya i 23 més al Ripollès.
27
anys
i nacionalitat albanesa té un dels presumptes responsables de l'onada de robatoris, i el seu còmplice, 41.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia