Successos

França condemna a 5 anys per bandit el sospitós d'un crim a la Selva el 1984

Daniel Bellanger i el seu germà Dominique, membres del Dream Team, especialistes en grans robatoris, tenien un arsenal d'armes i explosius

El francès Daniel Bellanger, de 59 anys, conegut com Babat o Le Grand, considerat membre destacat d'un grup de bandits autoanomenats Dream Team –especialistes en grans robatoris– i que havia estat pres com a sospitós de l'assassinat, el 1984 a Santa Coloma de Farners, de l'empresari Josep Corvera, ha estat condemnat pel tribunal de Lió a cinc anys de presó per pertinença a un grup organitzat de bandits i dipòsit d'armes i explosius. Segons va publicar el diari L'Indépendant, juntament amb Daniel Bellanger ha estat condemnat el seu germà Dominique (a vuit anys) i el veí de Perpinyà Karim Maloum (a dos anys i mig) en relació amb un arsenal d'armes i explosius que va ser trobat el 2012 a Tramoyes, que, suposadament, els membres del Dream Team tenien preparat per cometre algun dels seus espectaculars robatoris. A l'estil dels assalts que van perpetrar en una empresa de transport de diners, el 18 de desembre del 1996, a Llemotges i un atac a un Airbus a l'aeroport de Perpinyà, el 13 d'agost del 1996. Els malfactors del Dream Team són tan coneguts a l'Estat francès que fins i tot ja tenen el seu espai a la Wikipèdia en francès, on s'apunta que va ser precisament Daniel Bellanger qui va batejar l'equip de malfactors com a Dream Team, en homenatge a un cèlebre equip de bàsquet dels Estats Units que va participar als Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona.

Al nostre país, Daniel Bellanger va ser detingut el 1995, després que la Policía Nacional va comprovar que una empremta seva era al cotxe que va fer servir el sicari que l'1 d'octubre del 1984 va entrar al restaurant Mas Solà de Santa Coloma i va abatre a trets Corvera, que hi dinava amb un grup d'empresaris. Però després de passar dos mesos a la presó, Bellanger va ser alliberat i extradit a l'Estat francès, on ja tenia comptes amb la justícia.

Bellanger va ser el segon sospitós de l'assassinat de Josep Corvera. El primer va ser Yahia Sarhaoui, que va arribar a ser jutjat pel crim i en va ser absolt. Després de l'absolució, Sarhaoui, que es va instal·lar a viure a la Selva, va gaudir de molts anys de llibertat, fins que, a finals del 2012, va ser arrestat per la Policía Nacional al peatge de Maçanet de la Selva quan conduïa un cotxe carregat amb 25 quilos de cocaïna. I el juny del 2014, quan ja tenia 65 anys, l'Audiència de Girona el va condemnar a sis anys i un mes de presó i a pagar una multa d'1.320.000 euros per tràfic de drogues.

LA XIFRA

5
anys de presó
és la pena que li han imposat per tinença d'armes i explosius.

LA DATA

1.10.1984
Un pistoler
va matar a trets l'empresari Josep Corvera mentre dinava en un restaurant de Santa Coloma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia