Successos

Dicten un decret d'alcaldia per fer comissar un gos

La policia local d'Anglès requisa un ‘bull terrier' que hauria ocasionat ferides a altres animals, un dels quals va morir

Es va muntar un dispositiu per agafar-lo

El malestar que va causar a Anglès un bull terrier que en només unes setmanes de diferència hauria reaccionat de manera agressiva contra els gossos de dues veïnes, ha originat que l'Ajuntament adoptés una decisió ferma per evitar més incidents. L'alcaldessa, Astrid Desset, va signar un decret el 13 d'abril en el qual s'establia que es procedís a comissar el gos. La policia local es va encarregar d'agafar-lo i va ser traslladat al Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), situat a Tossa de Mar. Un cop feta efectiva la mesura ordenada en el decret, el gos probablement no tornarà a la propietat d'Anglès on s'estava, ja que el seu amo valora la possibilitat de donar-lo en adopció.

Un dels tensos episodis va tenir lloc el 10 de febrer, al veïnat de Can Serra. Una noia tornava a casa caminant i duia lligats els seus dos gossos –un mascle, en Txiki, i una femella, de nom Fosca–. Fonts municipals relaten que la propietària va veure un bull terrier, d'uns 50 kg, que anava sol i sense morrió. Com que hi havia constància que havia abordat altres animals, la vianant el va reconèixer i va estirar les corretges d'en Txiki i la Fosca per situar-los darrere seu per tal que no els passés res. Segons la seva versió, però, el bull terrier va agafar en Txiki i, sense deixar-lo anar, el va arrossegar per terra. Ella va començar a cridar i va sortir una altra veïna, que la va ajudar i al cap d'uns minuts va aconseguir apartar-lo. El gos de la noia era un podenc mestís de terrier de 14 kg i, a causa de les ferides que va rebre, la mestressa el va conduir ràpidament al veterinari. Va ser intervingut quirúrgicament i, dinou dies després, va morir per una hemorràgia interna.

L'alcaldessa explica que alguns ciutadans s'havien queixat que el bull terrier fugia sovint de la casa on s'estava i rondava sol pel municipi. De fet, el 7 d'abril s'hauria repetit una situació similar a la del febrer. Una altra veïna portava lligada la seva gossa, que va ser atacada presumptament pel mateix animal. La gossa també va haver de ser operada i, en el seu cas, ha sobreviscut.

Multa de 1.450 euros

Des del consistori es va comprovar que el bull terrier no estava censat, no disposava d'assegurança ni duia xip. Amb relació al darrer incident, l'Ajuntament està tramitant una sanció a l'amo del gos. I, respecte al cas anterior, se li requereix que faci front a la factura veterinària de 628 euros i se li ha imposat una multa de 1.450 euros. Desset detalla que, després de l'altercat del febrer, el responsable del gos va acudir a l'Ajuntament i va manifestar que no tenia diners per pagar la sanció i va negar que el seu bull terrier hagués atacat cap altre gos, sinó que només es defensava. Però arran del posterior episodi de l'abril, així com de la preocupació d'alguns veïns, l'equip de govern va demanar assessorament al Consell Comarcal de la Selva. L'organisme va recomanar a Desset que, basant-se en l'ordenança cívica de tinença d'animals, fes un decret d'alcaldia en el qual ordenés el comís del gos. Agents de la policia local, acompanyats d'un mosso d'esquadra, van dirigir-se al domicili del noi amb l'objectiu que els l'entregués. Aquest s'hi va negar i no els va deixar passar perquè no portaven cap ordre judicial. A causa d'aquest contratemps, la policia local va muntar un dispositiu de vigilància a la via pública que va donar resultat dijous passat. Els municipals van trobar l'amo, que passejava amb el gos lligat, i li van indicar que els l'havia de lliurar. En compliment del decret, els el va donar i des del 28 d'abril és al CAAS, on el 18 de maig es preveu que entri al servei d'adopció.

Recuperen el conill robat a la Bisbal

t.s. / g.p

En Brownie, un conill d'un veí de la Bisbal d'Empordà que va ser robat divendres passat, ja torna a ser a casa. Una senyora es va adreçar a la comissaria dels Mossos de la capital del Baix Empordà per entregar l'animal. Va assegurar que l'havia comprat a uns homes que l'hi havien ofert, i hi va afegir que ella se'l va quedar sense saber que era la mascota d'un veí resident al carrer Sis d'Octubre de 1869. El propietari d'en Brownie va denunciar als Mossos que li havien sostret l'animal el 29 d'abril i va sol·licitar la col·laboració ciutadana per localitzar-lo. La dona, en assabentar-se del cas, va decidir dur-lo a la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia