Successos

Esponellà vol canvis al vial on va morir el ciclista

L'alcalde lamenta el “fatídic accident” en un tram perillós de la GIP-5121 i creu que la velocitat també hi va tenir a veure

L'Ajuntament d'Esponellà estudiarà com es pot millorar la carretera GIP-5121, on diumenge va morir un jove ciclista de 20 anys mentre participava en la 8a Marxa Cicloturista Les Goges organitzada pel Club Ciclista Banyoles. L'alcalde d'aquest municipi del Pla de l'Estany, Joan Farrés, ha lamentat el “fatídic” accident i ha indicat que la velocitat hi podria haver tingut molt a veure, ja que aquest tram és perillós perquè és una baixada estreta. La GIP-5121 és una carretera estreta i amb alguns revolts que ja ha requerit algunes actuacions a l'altura d'Esponellà, com ara la instal·lació d'un semàfor en un pont que travessa el riu per regular el trànsit de vehicles en els dos sentits donant pas alternatiu. L'Ajuntament d'aquest municipi s'ha compromès ara a estudiar amb els tècnics i amb els responsables de carreteres de la Generalitat com es pot millorar la seguretat en aquesta via i molt especialment al punt quilomètric 8,3, on va morir el jove esportista.

Xoc amb una jardinera

El noi, Jakub Kuba Chara, veí de Porqueres d'origen polonès, va morir quan va patir un traumatisme cranioencefàlic després de perdre l'equilibri mentre intentava avançar un participant, amb tan mala fortuna que va caure i va xocar amb una jardinera massissa situada al voral de la via. Els tècnics sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida. El noi anava ben equipat i amb el casc cordat.

L'alcalde del municipi, Joan Farrés va assegurar ahir que, fins que no hi hagi una variant, aquesta carretera continuarà tenint limitacions com ara l'estretor i que des de fa temps que s'està intentant millorar-la.

Mostres de condol

El Club Ciclista Banyoles, organitzador de la cursa, ha penjat al seu web un crespó negre en senyal de dol per la mort del jove i hi expressa el condol a la família i els amics de la víctima. El noi, d'origen polonès, era un gran referent per als joves de la comarca com a esportista multidisciplinari que participava en triatlons i curses esportives de diferents modalitats.

Kuba Chara era membre del Club Natació Banyoles. Ahir el club va habilitar un espai a l'entrada perquè qui ho volgués escrivís unes paraules en un llibre. També s'han penjat unes quantes fotografies seves i una inscripció on es pot llegir: “Si sents una veu al teu interior que et diu que no et pots entrenar, llavors entrena't. I la veu callarà.”

LA DATA

17.04.16
és el dia
que es va produir l'accident, al quilòmetre 8,3 de la GIP-5121, al terme municipal d'Esponellà.

LA XIFRA

20
anys
tenia Jakub ‘Kuba' Chara, que era veí de Porqueres i membre del Club Natació Banyoles.

LA FRASE

Fins que no hi hagi una variant, aquesta carretera continuarà tenint limitacions
Joan Farrés
alcalde d'esponellà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia