Successos

Mor un ciclista en picar amb una jardinera a Esponellà

La víctima, Jakub Chara, veí de Porqueres, era un referent esportiu a la comarca i es va accidentat quan participava en la VIII marxa cicloturista de les Goges que organitza el Club Ciclista de Banyoles

Un jove de 20 anys, Jakub Kuba Chara, veí de Porqueres d'origen polonès, va morir, ahir, en caure de la bicicleta i picar de cap contra una jardinera del voral mentre participava en la VIII marxa cicloturista les Goges, que organitza el Club Ciclista de Banyoles.

L'accident va passar cap a un quart de nou del matí davant la casa número 7 situada a la carretera GIP-5121 d'Esponellà, al punt quilomètric 8,3. Era el primer tram de la marxa, que es feia en carretera oberta i que havia sortit feia poca estona de Banyoles i que tenia un recorregut llarg, de 145 Km, i un de més curt, de 85 km. Tot apuntaria que Chara, inscrit en la cursa llarga, estava intentant avançar uns companys ciclistes quan, de sobte, va perdre l'equilibri i va caure de cap contra una de les jardineres de pedra massissa que hi havia a l'entrada de la casa. El noi anava ben equipat i amb el casc cordat. La Carme, propietària de l'immoble, va poder sentir la trompada des de casa seva. “El noi cridava i, de sobte, s'ha fet un silenci. Anaven ràpid perquè en aquest indret fa baixada i fàcilment agafes velocitat”, va comentar. Des del primer moment, els companys de la víctima van alertar els serveis mèdics en veure que es tractava d'un accident molt greu. La víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic i, tot i que al lloc es va desplaçar l'equip sanitari de la prova esportiva, una ambulància del SEM i fins i tot un helicòpter del Servei d'Emergències Mèdiques, que va aterrar a pocs metres del lloc de l'accident, no va ser possible salvar-li la vida.

La marxa cicloturista de les Goges mai no havia patit un accident de gravetat en els vuit anys que es fa, segons van destacar, ahir, els organitzadors del Club Ciclista Banyoles, que van suspendre els actes de l'entrega de premis i van tancar la música prevista per a l'arribada, tot i que la resta de corredors van continuar amb la ruta prevista. La sortida que tenien prevista per al cap de setmana vinent també l'han suspesa en senyal de dol per la mort de Kuba Chara.

Jakub Kuba Chara era un gran esportista i se'l considerava un referent esportista per al jovent de la comarca. Era membre del Club Natació Banyoles i era un esportista multidisciplinari que participava tant en triatlons i curses esportives de diferents modalitats, entre aquestes, la Sant Silvestre.

Dos ciclistes ferits

Dos ciclistes més van resultar ferits, ahir, en accidents. A quarts d'onze del matí, un home que anava en bicicleta a Rabós es va fracturat la tíbia i el peroné. A les 14.34, al puig de Cadiretes de Tossa de Mar, un ciclista suís es va estimbar i es fa lesionar el canell.

LA XIFRA

145
quilòmetres
feia la ruta llarga de la marxa, en què estava inscrit el jove de vint anys mort d'accident.

LA FRASE

La sortida prevista per a la setmana vinent la suspenem per la mort del corredor
Llorens Llop
president del club ciclista de banyoles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia