Successos

Uns lladres assalten amb armes de foc una casa d'Estanyol

A l'immoble, la policia va trobar 1.700 plantes de marihuana

En l'operatiu, es va detenir un dels implicats

Nou assalt violent a les comarques gironines. Aquest cop, els lladres duien armes de foc, que haurien utilitzat durant el robatori. Els fets van tenir lloc el 15 de març, en una casa del nucli d'Estanyol. Un grup de tres o quatre assaltants es van desplaçar amb un vehicle fins al veïnat amb un objectiu clar. A la casa es cultivava marihuana. Era el seu botí. Però alguna cosa no va funcionar bé perquè van haver de sortir cames ajudeu-me. Els fets van ser presenciats per una patrulla dels Mossos d'Esquadra de paisà que era, precisament, molt a prop de la casa assaltada, ja que la tenien sota investigació per detenir-ne els traficants i els responsables de la plantació quan tinguessin evidències clares. Els agents van donar l'avís a la central dels Mossos, que van activar més efectius que es van desplaçar fins al lloc dels fets. Durant l'operatiu, i després de protagonitzar una persecució per una zona boscosa, la policia va poder identificar i detenir preventivament un sospitós, de qui s'està indagant com estaria implicat en els fets. Durant l'escorcoll del domicili, l'equip d'investigació dels Mossos va trobar dins del domicili prop de 1.700 plantes de marihuana. Així mateix, hi havia evidències de l'enfrontament entre els inquilins de la finca i els assaltants, ja que havia un munt de vidres trencats.

La investigació l'estan duent en secret els Mossos d'Esquadra.

LA XIFRA

3
o quatre
assaltants van entrar a robar a la casa d'Estanyol i s'investiga si van disparar trets.

El cas de Juià, sota investigació policial

El cas d'Estanyol no és un cas aïllat. Darrerament, s'estan detectant casos en diferents punts de les comarques gironines. De fet, no fa ni una setmana de l'últim assalt a una casa on els lladres tenien com a objectiu robar la droga. Dimecres passat, quatre lladres van entrar violentament al mas La Caseta de Juià, amb l'objectiu, principalment, d'apropiar-se de la marihuana que hi cultivaven els seus inquilins. Els delinqüents van irrompre de matinada a la masia, van ruixar els qui hi eren amb un esprai, els van atacar amb un pal i els van sostreure els mòbils, el televisor i els iPad, així com la marihuana. Com a conseqüència de l'agressió, la dona, de nacionalitat anglesa, tenia el llavi obert i un blau a la galta, i l'home, d'origen holandès, un trenc al cap. Les víctimes estan molt atemorides i no tenen previst presentar la denúncia del robatori.

Detenen un veí de Vilafant que tenia 1.000 plantes de marihuana

Una inspecció rutinària dels Mossos d'Esquadra en un taller de planxisteria va destapar el cultiu en un local adjacent
Òscar Pinilla

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 5 d'abril a Vilafant un home de 54 anys de nacionalitat espanyola i veí de Figueres a qui van enxampar amb prop de mil plantes de marihuana. L'home va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric. La unitat de medi ambient de la policia estava realitzant una inspecció administrativa per controlar els possibles residus en un taller de planxisteria de la localitat. Durant la inspecció, van observar un gran dipòsit d'aigua del qual sortia una mànega que connectava fins a un local adjacent. Els agents van comprovar que en aquest local hi havia una important plantació de marihuana. Concretament, van localitzar-hi 996 plantes, d'entre 140 i 190 centímetres, nombroses làmpades, cablejat, extractors i diferents estris per al cultiu.

En el moment del descobriment de la plantació la policia va trobar un menor d'edat, fill del propietari, regant les plantes. Els agents van detenir el propietari del taller i han denunciat el menor d'edat pels mateixos fets. També s'acusa el titular del taller d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que tenia manipulats els comptadors d'electricitat.

L'home arrestat va passar el dia 6 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Una de les plantacions més grans que s'han localitzat els darrers anys a les comarques gironines va tenir lloc precisament a Vilafant. Concretament, els Mossos van enxampar un home després de localitzar 5.605 plantes de marihuana en una nau de la seva propietat en un polígon industrial de Vidreres, a la qual van acudir de matinada en ser advertits que s'havia comès un robatori. El detingut va al·legar sense èxit davant dels agents que tenia finalitats terapèutiques.

LA XIFRA

190
centímetres
tenien algunes de les 996 plantes que la policia va localitzar en aquest local de l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia