Successos

Successos

Setze anys desaparegut

El pare de Llorenç Comas, el veí d'Olot que dilluns cercaven i que van trobar mort, també va desaparèixer l'any 2000

L'home, de 81 anys, va sortir de la residència on vivia per passejar i mai més se'n va saber res

Hi ha casualitats malèvoles que sembla impossible que siguin certes. Coincidències dignes d'un guió rocambolesc d'un escriptor de contes de terror. Però com diu el tòpic, la realitat supera la ficció. Aquesta setmana explicàvem en aquest diari com els Bombers van trobar dimarts a la tarda sense vida el veí d'Olot que va desaparèixer dilluns mentre buscava herbes a la zona del coll d'Uria, a la Vall d'en Bas. Llorenç Comas Compte, de 65 anys, va ser localitzat a la zona del clot de l'Infern, als cingles del sector de la Salut de Sant Feliu de Pallerols. L'home hauria relliscat i, com a conseqüència, hauria caigut accidentalment per un barranc de més de vint metres. Era molt aficionat a anar a buscar herbes remeieres i les portava sovint a un herbolari de la Canya. De fet, era un expert home de bosc, i també li encantava caçar bolets.

Aquesta tragèdia familiar se suma a una altra que va succeir fa justament 16 anys. El 15 de maig del 2000 també va desaparegut el seu pare, Joan Comas Masmitjà. Aquell dia, després de dinar, l'home va sortir de la residència del Tura, on vivia, situada al passeig Bisbe Guillamet d'Olot, per fer la passejada habitual. Però cap a les cinc de la tarda, els responsables del centre el van trobar a faltar i, tres hores més tard, van denunciar-ne la desaparició als Mossos d'Esquadra, que van iniciar immediatament la recerca. Comas patia pèrdues
de memòria perquè tenia Alzheimer, raó per la qual els efectius de recerca van apuntar a la desorientació com a causa més probable de la pèrdua. L'accident que presumptament

va provocar el mateix Comas al vial Nord d'Olot, a l'altura de les Tries, després de travessar sense vigilar els vehicles que hi circulaven, va conduir els efectius d'emergència a la gorga de can Picola. Allí hi van treballar els bussos dels Bombers, que van tenir moltes dificultats per fer la recerca a la bassa, perquè l'aigua era molt tèrbola. L'operació, que es va dur a terme amb l'ajut de boies i de cordes, no va servir, però, per trobar Joan Comas. La recerca també es va fer sense èxit per tota la ciutat d'Olot i per les rodalies, on van participar set gossos ensinistrats, i també per la Vall de Bianya. La zona de la font del Canet, al barri de les Tries, va ser un altre dels punts on dos testimonis va coincidir a dir que l'havien vist. L'home, que tenia 81 anys, caminava encorbat i a poc a poc, i tot apuntava que no podia haver anat gaire lluny. Però tot i els esforços i la solidaritat dels veïns, setze anys després, Joan Comas consta com a desaparegut. Mai més se n'ha sabut res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia