Successos

Anul·len una prova del cas del crim de Colera

Invaliden el contingut del telèfon que l'assassí va deixar a l'escena dels fets

Cap de les proves obtingudes gràcies al buidatge del telèfon mòbil trobat a l'escena del crim són vàlides ni serviran com a càrrega acusatòria contra els quatre acusats pel crim de Colera. La secció quarta de l'Audiència de Girona ha donat la raó al lletrat d'una de les acusades, Toni Quera, que va impugnar la prova perquè els Mossos d'Esquadra van intervenir el terminal sense tenir l'autorització judicial per fer-ho. Segons recull la interlocutòria, els investigadors van vulnerar el dret fonamental al secret de les comunicacions i el dret a la intimitat quan van accedir al mòbil trobat mig calcinat a l'escena del crim. “Els agents no es van limitar a examinar l'agenda del telèfon, sinó que van extreure informació de converses de WhatsApp”, recull l'Audiència, que hi afegeix que “aquesta actuació policial, que afecta el secret de les comunicacions, requeria autorització judicial prèvia”. El buidatge el van fer el 18 de març del 2014 però el jutjat d'instrucció no el va autoritzar fins l'endemà. “És indubtable que, un cop trobat el cadàver carbonitzat i un telèfon mòbil al costat, l'examen del telèfon és una diligència bàsica per a la investigació dels fets, que són de summa gravetat, però era necessària l'autorització judicial”, conclou el magistrat.

Contacte amb un sicari

Anul·lant el buidatge també declara nul·les les proves que es van obtenir gràcies al telèfon. En concret, invalida la declaració d'un testimoni important per a l'acusació i que tampoc podrà declarar al judici. Es tracta d'un testimoni important que assegura que el suposat autor material del crim va contactar amb ell per contractar-lo com a sicari per escarmentar la víctima.

Està previst que aquest cas, que es jutjarà amb jurat popular, arribi a judici a l'Audiència de Girona abans de l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia