Successos

Treballadors i bons companys

Prop de dues-centes persones fan un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament de Figueres en record de les víctimes

Diversos veïns lamenten el risc que suposa haver d'agafar l'N-II per anar a la seva feina, a la frontera

“Era molt, molt alegre. Recordo com saltava, com reia.” La Solfi, una treballadora del Pertús, elogiava ahir, commocionada, el bon tracte que sempre tenia Jesús Ismael Ulcue Guejia, el veí de Figueres de 38 anys i de nacionalitat colombiana que va perdre la vida dissabte mentre anava cap a la feina amb dos companys, després que el vehicle on viatjaven fos envestit a Pont de Molins per un turisme ocupat per cinc joves francesos que circulaven a gran velocitat per l'N-II, els quals també van morir en el xoc. En la fatídica col·lisió, a més, va perdre la vida Aalaa El Artab Belfasi, un home de 31 anys, de nacionalitat marroquina i resident a la capital de l'Alt Empordà; i va quedar ferit greument un tercer veí de Figueres, Pedro Parcero, que evoluciona favorablement a l'hospital Trueta de Girona. El Artab feia poc que havia sigut pare i era empleat del restaurant Snack Rápido del Pertús, com Ulcue i Parcero.

Ahir es va fer un minut de silenci en senyal de dol a la plaça de l'Ajuntament de Figueres. En l'acte hi van assistir unes dues-centes persones. Es van sumar a la concentració diversos treballadors del Pertús, en xoc pel tràgic succés. Ressaltaven que Ulcue i El Artab eren molt col·laboradors, treballadors i bons companys. “Aquesta vegada han sigut ells, però ens pot passar a qualsevol de nosaltres, que cada dia ens posem a l'N-II per anar a treballar a la frontera. I encara és més dur acceptar-ho quan hi ha hagut una irresponsabilitat per part de l'altre cotxe”, lamentava Solfi. Ella tenia amistat amb Ulcue, que s'havia casat a Colòmbia el Nadal passat. “Tothom el coneixia, al Pertús. Ara estava molt content perquè estava a punt d'obtenir la nacionalitat espanyola, ja que el seu desig era tenir-ho tot en regla.” A banda, a l'exterior de l'Snack Rápido hi ha dipositades flors i desenes d'espelmes en record de les víctimes i, a la porta, les fotos d'Ulcue i El Artab en senyal d'homenatge i un sentit missatge de condol a les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia