Successos

Els veïns d'Amposta fan un documental perquè hi hagi menys accidents de trànsit

El vídeo inclou testimonis de víctimes, familiars i professionals dels serveis d'emergències, que narren les seues experiències en diferents sinistres

El moviment veïnal per una AP-7 gratuïta ha fet un pas més en la lluita per reduir la sinistralitat a l'N-340. En paral·lel a les reivindicacions per aconseguir l'alliberament de l'autopista, la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta ha rodat un documental, que presentarà divendres a Alcanar, en el qual professionals d'emergències i familiars de víctimes expliquen les experiències que han viscut en diferents successos arreu de les Terres de l'Ebre.

Dirigit per Lluís Ortega i amb música de Tomàs Simó, Prou! recull desenes de testimonis. “Qui millor per parlar d'un accident que qui en veu cada dia?”, va assegurar ahir el copresident del col·lectiu veïnal, Llorenç Navarro, durant la presentació del projecte. “Realment, sovint som culpables dels incidents que patim perquè conduïm pendents del mòbil o després d'haver pres una copa”, hi va afegir. En aquest sentit, l'objectiu del projecte és remoure consciències, tant dels agents polítics com dels usuaris de les carreteres.

Precisament, la projecció del documental inclourà un col·loqui amb els protagonistes i qui s'hi vulgui sumar. “Quan t'han arrencat una vida, a casa no vols treure el tema i possiblement, de vegades, fa falta parlar-ne”, conclou el portaveu. Prou! es presentarà divendres a les vuit del vespre als Serveis Agraris d'Alcanar, on també es projectarà el curt La noche de Laura, i recorrerà diverses localitats ebrenques en els propers dies. Aquesta mateixa setmana, la plataforma veïnal encetarà negociacions amb la Generalitat Valenciana per aconseguir l'alliberament de l'AP-7.

LA FRASE

Som culpables dels accidents perquè de vegades conduïm pendents del mòbil o havent begut
Llorenç Navarro
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA VEÏNAL D'AMPOSTA

LA DATA

08.04.16
és el dia que es
presentarà el documental creat pels veïns per conscienciar la gent al volant.

No volen el model aplicat a l'N-II a Girona

Després de l'accident que ha tingut lloc aquest cap de setmana, en què set persones van perdre la vida en un xoc entre dos vehicles a Pont de Molins, a l'Alt Empordà, la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta rebutja el model de l'N-II, ja que considera que la mesura aplicada no és una solució vàlida, atès que no redueix la sinistralitat. “És un model per fer caixa'”, va dir el portaveu de la plataforma veïnal, Llorenç Navarro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia