Successos

El conductor que va envestir el cotxe tenia el carnet retirat

No podia conduir des del desembre, pel fet d'haver-se quedat sense punts del permís de circulació

Els cinc joves implicats en el xoc mortal a l'N-II, a Pont de Molins, portaven vodka i 6.570 euros

La velocitat excessiva a què circulava el conductor de Perpinyà que dissabte va envestir mortalment un altre cotxe a l'N-II, a Pont de Molins, no va ser l'única irresponsabilitat que hauria comès al volant. El jove tenia el carnet retirat per manca de punts des del 10 de desembre del 2015. Feia uns quatre mesos, per tant, que tenia prohibit conduir un automòbil. També li constaven denúncies anteriors per haver circulat sota els efectes de l'alcohol i presentava antecedents per altres delictes contra la seguretat viària. Abans-d'ahir, tot indica que ell i quatre nois francesos més anaven a gran velocitat en direcció a Figueres amb un Golf quan, al quilòmetre 763 de l'N-II, el xòfer va perdre el control i va impactar contra un Dacia Sandero que circulava en sentit nord. Arran de la brutal col·lisió lateral que es va produir, van morir set dels vuit ocupants dels dos turismes. D'una banda, van perdre la vida els cinc joves francesos d'entre 19 i 22 anys, dels quals cap portava el cinturó. I, al Dacia, hi viatjaven tres veïns de Figueres que anaven a treballar al Pertús –el conductor i el copilot duien el cinturó, però l'home que ocupava el seient del darrere tampoc el portava cordat–. Dos d'ells, de 31 i 38 anys, també van perdre la vida en el fatídic accident i només va sobreviure el xòfer, que evoluciona de manera favorable a l'hospital Trueta.

Els Mossos van localitzar dues ampolles de vodka i una quantitat significativa de diners al vehicle francès. Entre els feixos que els cinc joves traginaven hi havia un total de 6.570 euros: uns diners dels quals s'investiga la procedència i per quin motiu duien una suma tan alta a sobre. A part de les denúncies que arrossegava el conductor en matèria de trànsit, la resta dels seus companys també tenia antecedents al seu país, entre d'altres, per tràfic de drogues, robatoris, desacatament a l'autoritat i desordre públic.

8.345 expedients

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va fer una crida a la conducció “prudent” i va donar a conèixer “unes dades que inciten a reflexionar”. Durant el 2015 es van expedientar 8.345 ciutadans a tot Catalunya que conduïen sense complir la normativa: 2.254 circulaven sense haver obtingut mai el carnet, 5.191 no disposaven de punts i 900 tenien el permís suspès per motius administratius o judicials.

A causa del sinistre de Pont de Molins i del que va ocórrer al gener a Fornells de la Selva, on va morir una jove després de tenir un accident provocat per un conductor begut i amb el carnet retirat, el conseller s'ha reunit dues vegades amb la parella de la jove que va perdre la vida, l'advocat gironí David de la Llave, i també està en contacte amb el vicepresident del govern, el fiscal superior de Catalunya i el fiscal de la Sala de Seguretat Viària a escala estatal per estudiar una nova normativa, protocol o fórmula per evitar que aquests successos es repeteixin. S'està valorant retenir els conductors beguts durant unes hores a la comissaria per reduir al màxim possible les probabilitats que causessin un accident. “Voldríem canviar els criteris de detenció. Ho anunciarem més endavant perquè estem mirant que la proposta sigui el més òptima possible, ja que privar de llibertat una persona és greu i cal tenir garanties jurídiques.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia