Successos

Després del tiroteig, actuaran més al barri gitano de Figueres

El conseller d'Interior, Jordi Jané, pren aquest compromís amb l'alcaldessa, Marta Felip, en una trobada que no estava programada

També hi col·laboraran els diferents estaments judicials

El conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha compromès a reforçar els controls policials a Figueres, especialment al barri gitano, i a demanar la col·laboració dels estaments judicials com la fiscalia i les unitats d'investigació per aturar-hi la delinqüència. Així ho va explicar l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, després d'una reunió amb el conseller, una trobada que no estava programada però que es va produir després que el responsable d'Interior es va traslladar a la demarcació a causa de l'accident mortal a la carretera N-II, a Pont de Molins. Segons Felip, la trobada va servir perquè Jané es fes “una fotografia” del que passa actualment al barri de Sant Joan de la capital de l'Alt Empordà, on dijous passat hi va haver un tiroteig sense ferits. Sobre aquest cas, encara no hi ha detinguts ni s'ha presentat cap denúncia. “Ara es planificarà un full de ruta i en tornarem a parlar el proper 12 d'abril”, va anunciar Felip. És en aquesta data quan tots els portaveus dels grups municipals de Figueres es reuniran amb Interior.

Tal com va indicar l'alcaldessa, en aquesta trobada inesperada es va poder explicar al conseller la situació: “hem exposat clarament què veiem des de la ciutat i les problemàtiques que tenim”. I, en aquest sentit, el conseller es va comprometre “totalment” a reforçar els controls policials així com a demanar la col·laboració dels estaments judicials.

“Sense l'ajuda de la fiscalia, jutjats o les unitats d'investigació no podem fer entrades a domicili i no podem actuar”, va subratllar l'alcaldessa. Felip va destacar que va ser una reunió breu però intensa i de la qual va sortir amb “molt bones sensacions”. “Nosaltres no hem amagat res, s'ha parlat de tot clarament i amb els fets clars, hem dit que el està succeint en aquest barri aquests últims anys”, hi va afegir. La previsió és que a partir d'ara es planifiqui un full de ruta i, de fet, per avui hi ha convocada una altra trobada entre Jané, Felip i la resta de portaveus municipals, els quals visitaran el barri de Sant Joan. També el 12 d'abril, tots els grups municipals de Figueres, acompanyats per representants de la Guàrdia Urbana, es desplaçaran fins a Barcelona per tractar aquests problemes amb els Mossos i amb el Departament d'Interior.

Dijous passat almenys dotze trets van ressonar al barri gitano. No hi va haver ferits ni tampoc no hi ha hagut cap detenció, però els fets van obligar a blindar el barri, amb un operatiu de vigilància mantingut fins avui.

LES FRASES

Ara es planificarà el full de ruta i en tornarem a parlar el proper 12 d'abril, amb tots els grups
l
Marta Felip
alcaldessa de figueres
Hem exposat què veiem des de la ciutat i les problemàtiques que tenim. Hem fet una radiografia de la situació al conseller Jané
Sense l'ajuda de la fiscalia, els jutjats ni les unitats d'investigació, no podem fer entrades a domicili ni tampoc podem actuar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia