Successos

Els Mossos detenen un funcionari del jutjat de Puigcerdà

Sospiten que passava informació per alertar una banda de traficants

Hi ha 17 arrestats per narcotràfic

Els Mossos ha arrestat un funcionari interí del jutjat de Puigcerdà, Miquel Corominola, a qui atribueixen un delicte de revelació de secrets, suposadament per haver passat informació a un grup de traficants als quals s'investigava des del novembre del 2015 per posar-los sobre avís que se'ls anava a la saga. A banda de Corominola, s'han fet 17 arrestos de persones sospitoses de tràfic de droga, sis de les quals han entrat a la presó. Miquel Corominola, que ha quedat en llibertat (el fiscal a ell no li va proposar presó), nega les acusacions i la seva defensa lluitarà per aconseguir l'arxivament de la causa. “No hi ha proves que el vinculin amb la suposada revelació, tot es basa en el diuen, diuen, diuen”, afirmen fonts de la defensa. Miquel Corominola, que ha exercit en diferents partits judicial, ha estat suspès de funcions preventivament mentre estigui encausat en el procediment judicial.

Segons el comunicat oficial dels Mossos, la investigació que ha arrossegat el funcionari judicial, va començar el novembre del 2015, quan van detectar un grup que es dedicava a vendre drogues a l'entorn d'un local del carrer Doctor Piguillem, on es produïa un degoteig constant d'entrades i sortides de consumidors de droga. A còpia de vigilàncies, els Mossos van deduir que es trobaven davant d'una organització molt ben estructurada que portava la droga des d'Osona fins a la Cerdanya a través d'un complex entramat de contactes per esquivar les sospites policials. Segons els Mossos, la xarxa de narcotraficants havia creat dues empreses de serveis (una de les quals, d'electricitat) per donar cobertura legal a l'activitat, passar desapercebuts quan traginaven la droga i blanquejar els diners que aconseguien amb les vendes de droga. Quan van anar avançant en la investigació, sempre segons la versió policial, els Mossos van descobrir que els sospitosos tenien un contacte al jutjat de Puigcerdà que els passava informació. Això els va obligar a seguir l'operació amb molta cautela per no malbaratar-la.

L'operació es va culminar el 17 de març passat, quan els Mossos van fer de manera coordinada i simultània 18 detencions, 16 a Puigcerdà, una Manlleu i una altra a Vic. Les 18 persones detingudes, comptabilitzant el funcionari del jutjat, són de tres nacionalitats diferents: espanyola, romanesa i marroquina. Els Mossos mantenen oberta la investigació i no descarten encara fer més detencions.

Durant l'operació es van escorcollar dos domicilis i el local del carrer Piguillem de Puigcerdà, un habitatge de Manlleu i un establiment de Vic.

LA DATA

17.03.16
Els Mossos
van detenir divuit persones a Puigcerdà, Vic i Manlleu amb relació a un grup de tràfic de droga.

LA XIFRA

5
escorcolls
van fer en domicilis i locals relacionats amb els detinguts.

230 grams de cocaïna de roca

En els escorcolls a Puigcerdà, Vic i Manlleu, els Mossos van comissar un total de 230 grams de cocaïna de roca de gran puresa que havia de ser adulterada amb altres elements per estirar-la més i obtenir major benefici, segons indica la policia. També van trobar 800 grams d'haixix, 4.070 euros, 1.900 dírhams (moneda del Marroc), que equivalen a 174 euros, i quatre bàscules de precisió. Els Mossos calculen que des que els van començar a investigar, el grup hauria distribuït uns 2 quilos de cocaïna. I estimen que la droga que van poder comissar tindria un valor de 40.000 euros un cop introduïda al mercat negre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia