Troben mortes una mare i la seva filla de 9 anys en una casa de Torelló

Els cossos no tenien signes de violència i s'investiga si van poder morir intoxicades

Dolors Lora i la seva filla, que eren originàries de Barcelona, s'havien instal·lat feia uns cinc anys a una casa adossada a l'església de la Coromina de Torelló, una antiga colònia industrial, ara pràcticament deshabitada. Ahir al matí, un familiar va anar al domicili i va descobrir els cossos de mare i filla. Immediatament es va activar el protocol judicial per fer l'aixecament dels cadàvers i la inspecció ocular del lloc dels fets per intentar aclarir les causes i les circumstàncies de la mort. Els cossos no tenien signes externs de violència i, segons va poder constatat un periodista d'El 9 Nou, els investigadors dels Mossos van anar ahir a la tarda a la casa acompanyats d'una noia menor d'edat familiar de les víctimes que els ajudava en la investigació i la inspecció de la casa. Es va comprovar l'existència d'una font de combustió dins la casa que podria constituir una possible causa d'intoxicació per monòxid de carboni. Aquesta teoria ahir flaquejava a ulls dels investigadors perquè dins de la casa s'hi va trobar un gos viu. Els resultats de l'autòpsia seran claus per aclarir la causa de la mort.

El cas de Caldes

El cas té moltes similituds amb el que va passar a Caldes de Malavella el 23 de desembre del 2007, quan van ser trobades mortes una mare, Esperanza Cortés Valiente, i les seves dues filles, Wanda i Alícia, de 4 i 9 anys, a la seva casa de la urbanització Turis Club. La hipòtesi policial va apuntar que la dona (que havia perdut feia poc el seu home i pare de les nenes en un accident de trànsit) havia enverinat les nenes i després s'havia suïcidat. Però, les anàlisis de les mostres biològiques que es van enviar a toxicologia van demostrar que en realitat mare i filles havien mort per una intoxicació accidental de monòxid de carboni, per una mala combustió de la llar de foc. De fet, Esperanza Cortés s'havia queixat que la xemeneia de la casa no tirava bé. A la casa hi havia la gossa, Polar, i un hàmster, que no van morir. La supervivència dels dos animals podria deure's, segons s'ha comprovat a través de diversos estudis, que tenen una resistència superior a la dels humans a la inhalació de monòxid i també al fet que respiren molt més arran de terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.