Successos

Jutgen un transportista per una violació a l'N-II, a Pontós

Afronta deu anys de presó per haver agredit sexualment una noia que exercia la prostitució

L'acusat diu que no s'explica el motiu de la denúncia

Els fets es van registrar el febrer del 2015

L'Audiència de Girona va ser el marc ahir d'un judici per un delicte d'agressió sexual comès presumptament per un ciutadà d'origen romanès, Catalin Cimpeanu, que va ser denunciat per una noia que exercia la prostitució a la carretera N-II, a Pontós. La fiscal, Sandra Fagil, demana deu anys de presó per a l'acusat. En la seva declaració, l'home va negar que hagués actuat de manera violenta contra la víctima i va qualificar de “normal” la relació que hi va mantenir. Els fets van tenir lloc el 25 de febrer del 2015. A preguntes de la fiscal, Cimpeanu va explicar que, en aquella època, treballava per a una empresa de transport internacional i que l'N-II formava part de “la seva ruta habitual”. El xòfer, en arribar en un tram situat entre Pontós i Bàscara, va estacionar al voral “per fer un descans, menjar i introduir una nova direcció al GPS”. Va assegurar que, quan va parar, no hi havia ningú, i que va aparèixer una dona després. “Em va preguntar si volia mantenir relacions i si podia pujar al cotxe. Li vaig respondre que sí. Jo no tenia prou diners per pagar i em va assegurar que no hi havia cap problema, que ja ens entendríem després. No m'explico el motiu de la denúncia. No em va dir que no volia tenir relacions. Tots dos vam estar-hi d'acord. Ella consentia i la seva conducta era tranquil·la, no pas incòmoda.”

La versió de la noia, de nacionalitat espanyola, va diferir totalment de la del processat. Va relatar que l'acusat va entrar amb la furgoneta fins al desviament on era ella i es va aturar a davant seu. A causa de l'idioma, li va fer entendre sobretot amb gestos els preus dels serveis; el conductor es va mostrar disconforme perquè volia pagar menys, si bé va acabar canviant d'opinió. Aleshores l'home va insistir perquè se situessin a la part posterior de la furgoneta. “Quan érem al darrere, va tancar els pestells. Li vaig demanar els diners. Em va ventar una plantofada a la cara, el vaig empènyer, em va pegar a les costelles amorrant-me contra un palet i em va indicar que callés. Jo estava morta de pànic i em vaig quedar paralitzada. Tremolava i plorava. Em va tirar en un matalàs i em va obligar a fer-li una fel·lació.”

Quan el transportista va obrir les portes, “va actuar com si res i no tenia la intenció de pagar”. Va marxar i la noia va fer una foto al vehicle amb el mòbil per aportar-la als Mossos. Uns dies després, un amic de l'acusat li va trucar per oferir-li diners per tal que retirés la denúncia i ella s'hi va negar, ja que “no vol que quedi impune”. Els agents, per la seva banda, van contactar amb l'empresa de transport i des de la companyia van trucar a l'empleat per comunicar-li que les autoritats el buscaven. Cimpeanu va acudir voluntàriament a la comissaria, una acció que el seu advocat va posar sobre la taula i a la qual ell, en la seva declaració, va al·legar: “Un senyor que té problemes amb la llei no va sol a la policia!” La denunciant el va identificar tant fotogràficament com en la roda de reconeixement i, des de llavors, està en presó provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.