Successos

Jutgen l'acusat d'instigar un robatori violent a Vila-sacra

Al·lega que l'inquilí de la casa assaltada li devia diners i ell va demanar als seus dos acompanyants que li preguntessin si cobraria

Creu que es van extralimitar perquè van fer mal a les víctimes

“En els 70 anys que tinc d'edat, mai he robat res.” Durant la declaració que va efectuar ahir a l'Audiència de Girona, Jordi Riera Bosch va negar de manera taxativa que hagués encarregat a dos ciutadans pakistanesos que assaltessin un domicili del carrer Figueres de Vila-sacra, el 19 d'abril del 2012. L'acusat, originari de Sant Joan de les Abadesses, va manifestar que coneixia l'inquilí de l'immoble i que l'home li devia entre 150.000 i 200.000 euros. Pel que fa a Ehsan Ulhaq i Mudassar Chaudhry –que van ser condemnats per haver perpetrat l'assalt–, Riera va sostenir que hi va contactar casualment perquè cercaven un treball. “Va ser una coincidència. Jo tenia una oficina a Santa Margarida i ells pintaven i arreglaven cases i jardins. Sabia gent que els podia contractar. No són mals nois. No eren bandolers, només buscaven feina.” Va desmentir, doncs, que hagués ideat el robatori premeditadament. “Va ser instantani. Estàvem tots tres en un bar i els vaig comentar que hi havia un veí de Vila-sacra que em devia diners. Vam passar per allí a buscar una cosa que era meva. Jo només pretenia saber si ell em volia pagar o no.”

El processat es va dirigir amb Ulhaq i Chaudhry a l'habitatge on residia el matrimoni afectat. Hi van acudir amb el vehicle de Riera, que es va quedar esperant-los a fora. “Hi van anar de part meva. Tan sols van estar dins dos minuts. Van sortir dient: «Marxem, marxem!» A Ulhaq se li van creuar els cables. No havien de fer mal als propietaris. Crec que m'entenien a trossos.” Posteriorment, l'acusat va relatar que, un cop a la comissaria, un agent li va explicar que havien fet un tall profund al coll a la inquilina i que al seu espòs l'havien tirat a terra i l'havien intimidat amb un tornavís. “Vaig quedar frustrat. Això no era el que havia de passar. Se'm podia complicar la història, quan de fet anava a sol·licitar el que és meu.”

El fiscal requereix 12 anys de presó per a Riera. En relació amb els fets, Chaudhry va dir que no va entendre el que van comentar Riera i Ulhaq, que “anava borratxo”. Ulhaq també va desmentir que Riera li encomanés robar a l'immoble. “Jo havia begut. No sentia res i vaig entrar a la casa per parlar amb els amos dels diners d'en Jordi.” Amb tot, tant Ulhaq com Chaudhry van declarar ahir com a testimonis, després que al gener fossin jutjats pel cas. Van reconèixer que havien perpetrat l'assalt i van acceptar set anys, un mes i quinze dies de presó. En aquella ocasió Riera no va personar-se a l'Audiència perquè viu en un automòbil i no li havien arribat les notificacions per anar al judici. Va subratllar que mai havia tingut la intenció de defugir la justícia, sinó que desconeixia quan estava fixada la vista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia