Successos

Berga

Es fa passar per rector i estafa un mossèn

La fiscalia va demanar tres anys de presó per un home que el 2013 es va fer passar pel rector de Berga, Marc Majà, i va estafar 800 euros al mossèn de Gironella, Àngel Pla. Segons l'escrit del fiscal, el 30 de desembre del 2013, l'acusat va trucar en dues ocasions a Pla, a qui va demanar que diposités diners en un compte corrent particular. L'acusat va demanar a Pla que primer li ingressés 450 euros en el compte i vint minuts més tard el va tornar a trucar perquè ingressés 350 euros més.

Per aquest motiu, la fiscalia considera que l'acusat és autor d'un delicte continuat d'estafa i li demana tres anys de presó. El judici tindrà lloc el pròxim dilluns al jutjat penal 2 de Manresa i podria entrar a presó perquè recentment ja va ser condemnat per uns fets molt similars.

El maig del 2015 va ser condemnat per una estafa molt similar comesa al març del 2013. En aquella ocasió, el delicte es va cometre contra el reconegut mossèn Josep Maria Ballarín, exrector de Queralt, i contra el rector jubilat de Solsona, Manel Guiu. En aquella ocasió, la defensa va al·legar que l'acusat era addicte al joc en el moment de cometre l'estafa. Com que va reconèixer els fets, va acabar sent condemnat a una pena d'un any i nou mesos de presó i a retornar els 510 euros estafats a Manel Guiu, en quantitats mensuals de 42,5 euros. Ballarín va renunciar a rebre els 600 euros que li havia estafat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia