Successos

Calella finalitza la seva capitalitat de la sardana

Diumenge la vila tanca el seu any com a Capital de la Sardana 2015 amb diverses activitats, com l'espectacle ‘Retrats d'un sentiment' i el traspàs simbòlic de la capitalitat a Mollerussa

Després d'un any gaudint del títol, aquest diumenge Calella arriba a la cloenda com a Capital de la Sardana 2015. Per a l'alcaldessa de la vila, Montserrat Candini, “ha estat tot un orgull per a la ciutat, ja que Calella és una vila amb gran tradició sardanista, que ve de lluny. Una mostra és la creació, fa 84 anys, de l'aplec de Calella, més conegut com l'aplec pairal de Catalunya; i dels 65 anys d'història de l'Agrupació Sardanista de Calella”, explica l'alcaldessa, que aprofita per recordar el president de l'agrupació, Josep Riera, “qui ens ha deixat just l'any que Calella ha estat Capital de la Sardana”.

Un dels actes més institucionals que s'ofereixen diumenge és el traspàs simbòlic de la capitalitat a Mollerussa, que serà la quarta població a acollir aquest gran esdeveniment sardanista d'abast nacional. A l'acte, a les sis de la tarda a la Sala Mozart, hi seran presents les autoritats de les dues poblacions, del coordinador del projecte Capital de la Sardana i de la Confederació Sardanista de Catalunya. Una hora després, s'oferirà l'espectacle Retrats d'un sentiment, amb la música de la cobla Marinada i la dansa de la colla Violetes del Bosc, que acompanyaran la interpretació de l'actor Jordi Brunet en un text escrit per a l'ocasió pel dramaturg Màrius Moneo. L'obra ofereix un viatge als darrers 150 anys de la història de Catalunya, on l'espectador podrà conèixer la realitat social i cultural del país en les diferents etapes que ha viscut i reflexionar sobre el futur incert de la música per a cobla i la sardana. Altres propostes del dia de clausura són una gimcana fins a la plaça de l'Ajuntament, on tindrà lloc una ballada de sardanes amb la cobla Bisbal Jove (12.00 h). A la tarda, continua l'oferta amb un concert breu a càrrec de la cobla Marinada de Badalona i l'actuació dels Maduixots, els castellers de l'Alt Maresme.

Campionat de colles

Un altre esdeveniment important dins l'àmbit sardanístic és la festa final de les colles sardanistes, que es farà dissabte a la Fàbrica Llobet-Guri. Diverses entitats locals participaran en les activitats proposades per l'Agrupació Sardanista de Calella: la colla de geganters i grallers de Calella, els bastoners de l'Escola Salicrú i un espectacle infantil i familiar que s'alternarà amb les sessions de formació per a jurats i foment de colles alevines, infantils i juvenils. Al vespre es farà un sopar amb amenització musical i tindrà lloc el lliurament de trofeus a les colles. Una festa final a la Fàbrica clourà el programa d'actes de dissabte.

Dades d'interès

Cloenda: 28 de febrer. Festa final de les colles sardanistes: 27 de febrer.

Més informació: www.capitaldelasardana.cat / www.calella.cat

Objectiu: difondre el prestigi de la sardana

J.P.

La capital de la sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l'àmbit cultural dels territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a capital de la sardana tant a l'interior com a l'exterior de les fronteres polítiques del país. Tota capital de la sardana acull grans esdeveniments que suposen una important mobilització dins del col·lectiu sardanista. Alguns són l'acte de proclamació oficial, un concurs del Campionat de Catalunya, la festa de cloenda de campionats de Catalunya de colles sardanistes, la cerimònia de lliuraments dels premis de la Capital de la Sardana o la cloenda (www.capitaldelasardana.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia