Successos

Denuncien que a la zona agrícola de Calella hi ha robatoris constants

Pagesos i propietaris dels terrenys diuen que han arribat al límit i reclamen més seguretat policial

La policia local manté que la vigilància és permanent

Els pagesos que encara queden treballant la terra agrícola de Calella, i els propietaris de terrenys que ja han quedat erms, diuen que estan a punt de llançar la tovallola. Fa poc més d'un any, uns i altres es van unir i van crear l'Associació de Pagesos i Propietaris Agraris de Calella (APPAC), integrada per una cinquantena de socis, per demanar, entre altres coses, una solució als robatoris constants de material i eines que es produïen als seus camps. “Són una gota malaia que no s'atura, i fa pocs dies vam patir una nova onada amb desperfectes a nou barraques més”, explica el president de l'APPAC, Josep Busquets. Busquets assegura que el col·lectiu se sent desprotegit i reclama més implicació dels cossos policials en una zona molt extensa –d'unes 500 hectàrees– i de difícil accés per als vehicles. “La zona agrícola s'ha de protegir, perquè forma part de la història de la ciutat i perquè cada cop hi ha menys gent que la treballa”, recorda el president, que tot i reconèixer que els agents hi patrullen, manté que molts “desconeixen el territori i el nom dels rials, no els saben situar, i això dificulta que s'hi moguin amb rapidesa”.

Josep Busquets explica que els darrers contactes amb els Mossos han estat positius i que s'ha parlat de posar en marxa nous dispositius de geolocalització per garantir una resposta policial més àgil. “Des de l'associació també recomanem al sector que denunciïn tots els furts, per petits que siguin”, diu.

Cap banda organitzada

La policia local de Calella manté que hi ha una vigilància “constant” als terrenys agrícoles. “Coneixem bé l'espai i hi patrullem amb assiduïtat, però també és cert que és una zona molt gran, molt poc il·luminada a la nit i amb accessos complicats”, puntualitza l'inspector en cap, Joan Vilademat. L'inspector descarta en un principi que es pugui tractar d'una banda organitzada, però indica que són grups que es mouen per diferents poblacions del Maresme. “Compartim el neguit dels afectats i estem actuant per evitar que vagi a més”, destaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia