Successos

Sis mesos de reclusió per al lladre de vodka apunyalador de Girona

El jutjat de menors ha ordenat l'internament cautelar al centre tancat L'Alzina del noi, que abans estava al centre d'acollida Mas Garriga de Juià

El noi de 17 anys que el 3 de febrer va ferir greument d'una ganivetada un vigilant del Lidl de Girona i després va intentar apunyalar un caixer del Mercadona en els seus dos intents fallits de robar una ampolla de vodka, haurà d'estar reclòs sis mesos al centre tancat de menors L'Alzina, de Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental). És la mesura cautelar que li va imposar el jutjat a petició de la fiscalia de menors, després que els Mossos d'Esquadra acreditessin que era l'autor dels dos assalts als supermercats i de mitja dotzena més de robatoris nocturns perpetrats en comerços i botigues de Girona i Salt.

Quan va cometre els assalts, el jove –d'origen hondureny, que complirà divuit anys al juliol i que és pare d'un nadó de mig any– estava intern al centre d'acollida Mas Garriga de Juià, depenent de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia). El fet més greu que s'imputa al noi és l'apunyalament d'un vigilant del Lidl de l'avinguda Josep Tarradellas, a qui va perforar un pulmó. L'home va haver de ser hospitalitzat, tot i que va poder anar a casa passades unes hores per continuar allà la convalescència.

Però la llista de robatoris que se li atribueixen abans de l'apunyalament és llarga. Segons els Mossos, els executava amb un altre jove de 18 anys veí de Salt. El seu company ja estava detingut quan el noi hondureny va protagonitzar els dos assalts violents als súpers, que van permetre identificar-lo gràcies a les càmeres. Els robatoris que se'ls imputen es van perpetrar en un establiment de telefonia mòbil i en un d'esports del carrer de la Rutlla de Girona, dos assalts a la mateixa gestoria de Salt, un altre en una perfumeria del barri de Sant Narcís i dos casos més en una botiga de venda de bicis de l'avinguda Lluís Pericot, d'on es van endur diners el primer cop i una bicicleta el segon. Aquests robatoris els feien de nit, trencant vidres, portes o finestres per poder saquejar els locals.

LA DATA

03.02.16
El jove
va clavar una ganivetada a un vigilant mentre pretenia emportar-se alcohol; va ser detingut durant la nit.

LA XIFRA

6
mesos
de reclusió al centre tancat L'Alzina li ha decretat el jutge com a mesura cautelar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia