Intenten per tercera vegada el judici d'un cas de quatre violacions produïdes a la Cellera de Ter

La dona, que va denunciar el cas el juny del 2000, no es presenta als judicis

Segons l'escrit provisional d'acusació del ministeri fiscal, que recull el relat de la denunciant, els fets van passar la nit del 20 de juny del 2000 quan ella i l'acusat es van trobar en un bar d'Anglès i l'acusat va convidar la dona a acompanyar-lo a casa seva.

La parella va marxar del bar, però quan van ser al carril bici que porta cap al Pasteral, l'acusat, segons l'escrit del ministeri fiscal, va colpejar la noia, la va tirar per terra i amenaçant-la amb un ganivet la va violar. Tot seguit la dona, aterrida, va fugir corrent camps a través, però l'acusat la va perseguir, i quan la va atrapar la va tornar a colpejar i se la va emportar al lloc on havien estat abans i allà la va tornar a violar; acció que va repetir al cap d'una estona.

Finalment, quan l'acusat i la denunciant ja havien marxat d'aquell lloc i continuaven el camí, l'acusat va tornar-la a violar en un banc que hi havia a la zona. Tot seguit la denunciant va poder marxar cap a la carretera, va fer autoestop fins a Anglès i allà va anar a denunciar els fets a la Policia Municipal.

Versió exculpatòria

El ministeri fiscal demana una pena de 12 anys de presó per cadascun dels delictes de violació que atribueix a l'acusat. Aquest, però, nega els fets i el seu advocat demana l'absolució amb l'argument que les relacions sexuals que van mantenir l'acusat i la denunciant van ser consentides per aquella.

Segons aquesta versió de la defensa , l'acusat estava al bar d'Anglès prenent unes cerveses i la dona hi va entrar a parlar amb ell. L'acusat la va convidar a prendre una beguda i aquella consumició la va haver de fer al carrer ja que la dona tenia prohibida l'entrada en aquell bar.

Sempre segons aquesta versió, la dona es va quedar a l'exterior i quan l'acusat va tornar a sortir ella li va demanar d'anar a casa d'ell i tots dos van emprendre el camí a peu cap a la Cellera de Ter. Segons aquesta versió, pel camí la parella va mantenir relacions sexuals. La defensa sosté que l'acusat ni va amenaçar ni va agredir la dona, perquè les relacions que van mantenir van ser consentides per ella.

El perdó de l'ofesa

En el seu escrit de qualificacions provisionals el ministeri fiscal no demana cap indemnització per a la denunciant argumentant que al seu moment aquesta havia perdonat l'acusat i no va reclamar cap indemnització.

De fet, el primer dia que s'havia de fer el judici, el gener del 2003, la denunciant no va comparèixer a la sala de vistes i es va haver de suspendre per primer cop. Aquell dia l'acusada havia anat al jutjat de pau a confirmar que perdonava a l'acusat i a dir que retirava la denúncia.

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona va assenyalar una nova data per al judici. Aquest s'havia de celebrar el 23 d'octubre del 2003, però aquell dia es va haver de tornar a suspendre la celebració de la vista oral perquè la denunciant tampoc s'hi va presentar ni es va excusar. En aquella ocasió el tribunal va imposar a la dona una multa de 150 euros i la va fer advertir que quan es fixés una nova data per a la celebració del judici hi iria acompanyada per la força pública.

Ara la celebració del judici està prevista pel pròxim dia 3 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.