Successos

Sorpresos passant respostes de l'examen de conduir

La Policia Municipal de Girona atrapa un grup organitzat que es dedicava a ajudar els alumnes que s'examinaven a la DGT

Ho feien a través de dispositius de telefonia mòbil ocults a la roba

L'examen de conduir no serà tan fàcil d'aprovar per a alguns a partir d'ara. Almenys els que el pretenien superar fent trampes. La Policia Municipal de Girona ha enxampat un grup organitzat que es dedicava a dir les respostes a persones que estaven fent l'examen teòric per obtenir el carnet. Una trucada per alertar de la presència sospitosa de quatre homes en un vehicle a prop del centre d'exàmens de la direcció general de Trànsit (DGT) el 15 de gener passat va posar la policia sobre la pista. En arribar al lloc dels fets, els agents van comprovar que els homes manipulaven un seguit d'aparells telemàtics. Un cop van identificar-los, els policies es van adonar que tenien un sistema muntat per comunicar informació a una persona que no era amb ells en aquell moment. Al mateix temps, dins el vehicle van trobar un paper de convocatòria d'examen de conduir a nom d'un cinquè home, absent en el moment de la intervenció policial. Atesa la proximitat amb el centre d'exàmens, i sabent que la mateixa DGT tenia sospites d'un grup de persones que, de manera organitzada, facilitava les respostes dels exàmens a candidats que feien les proves, els policies van comissar tot el material telemàtic que duien els quatre homes.

Enxampat l'examinand

Al mateix temps es va enviar una dotació al centre d'exàmens. Un cop acabada la prova, van comprovar que la persona que constava en el document de convocatòria d'examen havia estat fent el test per aconseguir el permís de conduir. Després de parlar amb ell, va reconèixer als policies que havia estat rebent les respostes a través d'un sistema de telefonia mòbil ocult a la roba i que estava en connivència amb els quatre ocupants del vehicle identificats a la travessia del Carril.

Un cop recollit el testimoni de les persones implicades i comissats els estris, la Policia Municipal passarà tota la informació a la Guàrdia Civil perquè segueixi el fil de la investigació.

Enxampen dos conductors amb un permís fals

Els Mossos d'Esquadra investiguen dos homes, de 39 i 28 anys, veïns de Celrà i Sils, per haver conduït amb un permís fals. El primer cas es va detectar el 28 de setembre, quan un home de nacionalitat gambiana va demanar bescanviar el permís de conduir portuguès per l'espanyol. Després d'examinar-lo, es va determinar que el document era fals. L'altre cas es va detectar el 6 de gener, quan es va aturar un conductor de nacionalitat hondurenya en un control d'alcoholèmia a l'N-II a Fornells de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia