Successos

La policia canvia la petició d'expulsió dels Hopkins per una multa de 501 euros

Estrangeria té en compte la bona situació econòmica de la parella americana per deixar-los quedar

El cos del nen continua al dipòsit de cadàvers

Estrangeria ha resolt l'expedient d'expulsió per estada il·legal que va incoar a Bruce i Schrell Hopkins, els pares que van viure setmanes amb el cadàver del seu fill petit a casa, amb la imposició d'una multa de 501 euros a cadascun. La resolució s'ha pres després que l'advocada que representa el matrimoni americà en aquest procés, Mònica Migueles, presentés documentació que acreditava que els Hopkins, tot i no haver tramitat els permisos de treball i residència, disposaven d'una bona situació econòmica i tenen ingressos importants derivats de la feina com a programador informàtic de Bruce Hopkins, que sí que tenia assignat un número de NIE que li permetia fer transaccions monetàries.

Després d'aquesta resolució els Hopkins podran residir a Girona, encara que formalment siguin irregulars, mentre que els seus passaports han estat entregats, per ordre del jutge Manel Marcello, al consolat dels Estats Units, que els custodia mentre el matrimoni tingui vigent la prohibició de sortir del país que el jutjat ha ordenat en espera de saber els resultats de les proves toxicològiques fetes al cos del nen i de l'estudi de les seves comunicacions telefòniques i de correu electrònic, que han de servir per descartar o aportar indicis de criminalitat en l'actuació dels pares en el desenllaç de la mort del nen, que ells asseguren que es va produir de forma natural i sobtada. Els Hopkins ara per ara continuen vivint al pis on van vetllar durant setmanes el nen mort, i el cos del petit continua al dipòsit de cadàvers de la seu de l'Institut de Medicina Legal (IMLC) fins que la família decideixi quina mena de funeral i sepultura volen fer i si volen enterrar-lo aquí o repatriar-lo als Estats Units. Els pares, segons ha relatat el seu lletrat, Christian Salvador, volen prendre la decisió de forma consensuada amb els seus dos fills grans, que ja tenen 16 i 14 anys. I amb ells en parlaran dilluns en el moment que el matrimoni Hopkins pugui tornar a visitar els dos germans, que des de la detenció dels pares estan reclosos al centre La Garriga de Juià, sota la tutela de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), que tot just ara ha dictat la resolució de desemparament preventiu i de reclusió dels nens en un centre d'acollida, que comunicarà als Hopkins en la pròxima visita. Els pares van poder veure per primer cop els nens al centre dimarts passat i cada dia se'ls permet tenir contacte telefònic amb els fills, una relació que ells consideren insuficient, mentre que la DGAIA la considera un privilegi que no concedeixen gairebé mai a cap pare dels interns als seus centres. El matrimoni Hopkins, després de la primera visita al centre, ha expressat la seva sorpresa davant el seu lletrat pel fet que tinguin els seus fills en un centre on hi ha menors que no tenen pares i d'altres que tenen prohibides la visita dels seus pares.

Recuperar els fills

El lletrat Christian Salvador s'ha entrevistat amb els responsables de la DGAIA per demanar-los celeritat en la resolució de l'expedient de desemparament, un procediment que a dreta llei s'allarga durant un any, per intentar que els fills i els pares puguin tornar a viure junts al més aviat possible. Però els responsables de la DGAIA no són tan receptius com esperaven els Hopkins i, encara que es dissipin els indicis de criminalitat en la seva actuació, veuen traves per al retorn immediat als pares. Els responsables de la DGAIA pretenen continuar avaluant psicològicament els pares encara que se'ls exoneri judicialment, perquè veuen anòmala la situació de mantenir durant setmanes el cos del seu fill mort a casa mentre resaven esperant a veure si “es despertava”. També consideren que el fet que només parlin anglès pot suposar que no estiguessin ben integrats. Els fills dels Hopkins no anaven a l'escola perquè seguien un mètode d'ensenyament a través d'internet, igual com feien quan vivien als Estats Units.

LA DATA

05.06.16
La vigília de Reis
es va descobrir el cadàver del fill petit dels Hopkins a casa seva.

LA XIFRA

7
anys
tenia el nen petit, que feia setmanes, potser tres mesos, que era mort quan el van trobar.

LA FRASE

Els pares no entenen que el seus fills estiguin en un centre on hi ha nens sense pares
Christian Salvador
advocat de la família hopkins


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia