Successos

Lluita per recuperar els fills i mantenir l'habitatge

Es frustra la primera visita als fills grans dels pares que van viure setmanes amb el cadàver del fill petit a casa

Els Hopkins continuen al pis, tot i que la propietària va intentar fer-los fora

Els pares que van viure durant setmanes amb el cadàver del seu fill de set anys dins del pis on resideixen, situat a l'edifici número 3 del carrer Joan Roca i Pinet de Girona, havien de tenir ahir una primera trobada, supervisada per la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), amb els seus altres dos fills, de 16 i 14 anys, que des del descobriment del cos del germà estan en un centre d'acollida de Juià. Però el retrobament, i la primera sessió d'avaluació psicològica dels pares, es va frustrar a causa d'una indisposició que va tenir ahir la mare. Per això Bruce i Schrell Hopkins, que des que van quedar en llibertat han pogut parlar per telèfon amb els seus fills, ahir no van anar a visitar-los, tot i que, tal com assegura el seu lletrat, Christian Salvador, ara la seva màxima prioritat és recuperar els altres dos fills, que estan ara sota la custòdia de la DGAIA, tot i que als Hopkins no se'ls ha comunicat encara formalment cap resolució provisional que se'ls retirés la custòdia per desemparament. El mateix dia de la detenció, els pares ja van ser avaluats a l'hospital de Salt i, segons els experts, la parella no té cap trastorn mental. Una prova més que sosté la defensa dels Hopkins per recuperar la tutela dels seus fills. Uns menors que no anaven a escola a Girona i tampoc no hi anaven quan residien als Estats Units. Seguien un sistema d'educació a través d'internet. El pare va assegurar que van decidir que els nens no anessin al col·legi per por, perquè als EUA no és estrany que la gent vagi als centres escolars amb armes, i també per no sentir-se objecte d'actituds racistes.

A part dels tràmits per recuperar la relació amb els fills, els Hopkins hauran de decidir, d'acord amb el consolat, sobre la inhumació del cos del fill mort i han de fer front encara a un altre litigi derivat de l'afer d'haver mantingut el fill mort dins de l'habitatge. Tal com va avançar La Vanguardia, la propietària del pis ja va intentar la setmana passada, quan els Hopkins encara estaven detinguts, que el jutjat aixequés el precinte de l'habitatge perquè ella pogués entrar, netejar, canviar el pany i recuperar el domini sobre el pis. Però el jutjat li ho va denegar ja que els Hopkins en són els legals inquilins, encara que haguessin deixat de pagar les darreres mensualitats. Un impagament que, com va explicar Bruce al jutjat, no era per manca de diners per fer front al lloguer de 1.100 euros mensuals que pagaven, sinó per pressionar la mestressa perquè els arreglés la calefacció i l'aire condicionat, que estan avariats. Els pares, de moment, han tornat a l'habitatge del carrer Joan Roca i Pinet de Girona, al pis on la vigília de Reis els Mossos van trobar el cos de Caleb, el fill petit, precisament quan van anar a l'habitatge requerits per la propietària, que es queixa que no l'obrien quan anava a reclamar els diners del lloguer. Els Hopkins tampoc no van obrir als Mossos, que van acabar entrant amb la clau de la mestressa. Els Hopkins, segons el seu lletrat, volen continuar vivint a Girona.

LA DATA

05.01.16
La vigília de Reis
es va descobrir el cadàver d'un nen de set anys que feia setmanes que era mort a casa seva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia