Successos

Una vintena d'incidents pel vent a la demarcació

A la ciutat d'Olot, es van registrar ratxes de fins a 87 quilòmetres per hora

L'intens vent de ponent que va bufar ahir de manera generalitzada arreu de les comarques gironines va comportar que els bombers fossin requerits en la gestió d'una vintena de serveis. La majoria d'avisos que van rebre van ser per retirar arbres de la calçada o reforçar la seguretat d'elements estructurals que estaven en risc de cedir. Quan faltaven pocs minuts per a les dues de la matinada, van ser alertats per la caiguda d'unes rajoles de la façana del número 171 del carrer de la Creu de Sant Feliu de Guíxols. També al Baix Empordà, a partir de llavors i en menys d'una hora, van treure un arbre mig tombat a l'avinguda Fanals de Castell-Platja d'Aro; van subjectar millor una tanca a l'avinguda Catalunya de Sant Feliu de Guíxols, i van apartar un arbre que havia quedat estès a la GIV-6621, a Platja d'Aro.

A banda, des de les sis fins a les deu del matí és quan es va produir una concentració més alta d'incidents. Van enretirar un pi que estava entravessat a la urbanització Can Pons d'Arbúcies i van treure arbres en tres carreteres: un a la GIV-5041, a Pont de Molins; un altre a la GIV-5514, a l'altura de Riudarenes, i un tercer al quilòmetre 2 de la GI-524, a Anglès (en aquest cas, ocupava tota la via). També dins de la mateixa franja horària, es van dirigir a tres quarts de set del matí al número 1 de la plaça dels Gegants de Castellfollit de la Roca, on un cop de vent va trencar una finestra, i tan sols 4 minuts després, van enretirar un arbre que havia caigut a uns 300 metres del pavelló esportiu de Vilablareix.

A Olot, van preservar la seguretat en una obra del carrer Santa Cristina i un arbre va anar a parar al riu Fluvià, a l'altura del pont de Ferro. Així mateix, els bombers van tallar un pi que havia quedat repenjat contra la teulada d'una casa de la urbanització Vallcanera de Sils; van treure un arbre del mig del sender que condueix a la cala Sant Francesc de Blanes; en van enretirar un altre que tallava el camí del Pladevall, a la Cellera de Ter, i van apartar un pi que havia caigut contra el sostre d'una granja, a Pont de Molins. Al llarg de la jornada, els membres de l'ADF també van treure diversos arbres que havien cedit, a les Gavarres. Alguns estaven debilitats pel foc de l'estiu del 2014, que va afectar una àrea compresa entre Vall-llobrega, Calonge i Palamós, i, a causa del vent, van acabar caient. Diverses ratxes destacades a la demarcació van ser els 87 km/h d'Olot; els 83 d'Anglès, i els 76 de la Bisbal d'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia