Successos

Mor un home de 38 anys que va ser atropellat a l'N-141e, a Montfullà

És el primer accident de trànsit mortal que s'ha registrat aquest any a les carreteres de la demarcació de Girona

El sinistre es va produir dilluns a la nit

La xarxa viària de les comarques gironines ha registrat la primera víctima mortal en accident de trànsit d'aquest 2016. Els fets van tenir lloc dilluns a l'N-141e, a l'altura del nucli de Montfullà, al terme municipal de Bescanó. Poc abans de les deu de la nit, els cossos d'emergències van rebre l'avís que s'havia produït l'atropellament d'un vianant. La víctima era un veí de la població, de 38 anys i de nacionalitat marroquina. L'home es disposava a creuar la carretera, quan el conductor d'un automòbil de la marca Dacia va impactar de manera accidental contra ell. Arran del cop, el vianant va caure i va quedar estès a la calçada. Es va donar la circumstància que darrere d'aquest primer vehicle circulava una noia de 32 anys amb una furgoneta. La conductora no va ser a temps d'esquivar el cos de la víctima i també el va atropellar. Trasbalsada, es va aturar immediatament i va trucar al 112 per informar del fatídic succés. A banda, el conductor del Dacia es va parar una mica més avall. L'home, de 36 anys, va quedar en estat de xoc, ja que no sabia amb què havia col·lidit, a causa sobretot de la foscor que hi havia en aquell tram (el punt quilomètric 112,4). Per això, quan va poder, va fer mitja volta amb el cotxe i va tornar al lloc dels fets per comprovar què havia ocorregut. L'indret on es va originar el sinistre queda a l'altura de la marquesina d'autobusos de Montfullà que hi ha venint de Salt, en sentit Bescanó.

A la zona, s'hi van adreçar dues ambulàncies del SEM, vuit patrulles dels Mossos i dues dotacions dels bombers. La víctima va ser evacuada en estat greu a l'hospital Trueta de Girona. Va quedar ingressat a l'UCI, on va morir ahir al matí. L'home, de nom Driss, residia en una casa abandonada, a Montfullà, i es dedicava a la recol·lecció de ferralla. La construcció on vivia és a prop del carril bici i està a peu de l'N-141e, coneguda popularment com “la carretera de la vergonya”.

També a la demarcació, el 2 de gener un jove francès de 19 anys va resultar ferit molt greument en ser atropellat per un turisme a l'N-II, a Capmany. Els fets es van desencadenar a les tres de la matinada al quilòmetre 768, a prop del club Madam's. El noi –Karim– va quedar estès damunt la línia de separació dels dos carrils. El conductor no es va aturar a auxiliar-lo i, dues hores després, va acudir voluntàriament a la comissaria dels Mossos de la Jonquera. L'home, de 40 anys i d'origen marroquí, va ser detingut per un delicte de lesions i per omissió del deure de socors, i la víctima va ser traslladada al Trueta, on evoluciona favorablement.

I, també en matèria de trànsit, el dia 5 hi va haver un atropellament al pas de vianants de l'encreuament de l'avinguda Vilallonga amb el carrer Arquitecte Ricard Giralt de Figueres. Gràcies a la col·laboració ciutadana, la Guàrdia Urbana va aconseguir dades del cotxe. Es va interceptar a Vila-sacra l'automòbil, el xòfer del qual va donar positiu d'alcoholèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia