Successos

Dinou ferits per un xoc de dos autocars amb jubilats

Els autobusos, de la mateixa companyia francesa, portaven passatgers que havien celebrat la revetlla a la Costa Brava i un va envestir per darrere l'altre mentre circulaven per l'N-II a Maçanet

Dinou persones van resultar ferides (cap d'elles greu i només nou van haver d'anar a l'hospital) arran del xoc a l'N-II a Caldes entre dos autobusos francesos de la mateixa companyia que feien la mateixa ruta en què viatjaven un total de 75 persones (39 en un vehicle i 36 en l'altre). L'accident, que va obligar a tallar la carretera i va ocasionar importants retencions, va passar a tres quarts de 10 del matí al quilòmetre 690 de l'N-II. Un dels autobusos de la companyia Littoral Voyages va envestir per darrere el que circulava davant seu, de manera que el morro d'un dels autocars va entrar a la part posterior de l'altre.

Dinou passatgers, jubilats que venien de celebrar el Cap d'Any a la Costa Brava i tornaven cap a casa, van resultar ferits. Deu van ser atesos pel SEM i donats d'alta a peu de carretera mateix i els altres nou van ser traslladats als hospitals de Girona i Blanes perquè patien diverses fractures (de clavícula, dits i nas), però cap tenia lesions que fessin perillar la seva vida.

A resultes de l'accident entre dos vehicles de grans dimensions, es va tallar el trànsit a la carretera mentre els Bombers s'ocupaven de desenganxar, amb les mesures de seguretat pertinents, els dos autocars. Els Mossos van anar donant pas alternatiu, però es van formar cues importants de vehicles que van arribar a fer vuit quilòmetres, set en direcció nord i un en direcció sud. La circulació es va normalitzar del tot a dos quarts de dues de la tarda.

Per gestionar la incidència, hi van treballar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, vuit ambulàncies (cinc de bàsiques, una de medicalitzada i dues de transport col·lectiu) del SEM i un helicòpter. També van treballar al lloc de l'accident la policia local, grues i el servei de manteniment de carreters.

Accident a Bàscara

A un quart de sis de la tarda, al quilòmetre 739,4, dins del terme municipal de Bàscara, van xocar dos cotxes lateralment i almenys quatre persones van resultar ferides. Aquest accident també va provocar cues i es va haver de donar pas alternatiu.

LES XIFRES

75
persones
viatjaven als dos autocar que duien jubilats francesos que havien celebrat la revetlla a la Costa Brava.
9
ferits
van ser traslladats als hospitals de Blanes i Girona, però el seu estat no era greu.

Cues de fins a 20 quilòmetres pels controls

Els controls, més exhaustius que mai, que van fer, ahir, els francesos dins del marc de la prevenció dels atemptats gihadistes van provocar les retencions més importants de les que s'han anat registrant des que es va començar el blindatge de la frontera. Les cues a l'autopista AP-7 en direcció nord van començar a les 10 del matí i a la tarda van arribar a fer 20 quilòmetres, amb una corrua de vehicles aturats que anava de la Jonquera a Pont de Molins. Les retencions també van afectar l'N-II des de quarts de sis de la tarda; aquesta carretera va registrar fins a 15 quilòmetres de retencions.

Els controls de viatgers a la frontera que ja s'havien previst per la cimera del clima a París s'han incrementat ostensiblement des del dia dels atemptats a la capital francesa, que van coincidir, precisament, amb la primera jornada de supressió de la lliure circulació. Actualment, regeix l'alerta 4 per risc elevat d'atemptat terrorista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia