Successos

Una mare i dues filles moren en caure d'un 13è pis a Girona

L'habitatge és el despatx professional de la mare i el seu marit

Tot fa pensar que la dona hauria llançat les nenes, una d'11 anys i un nadó, i s'hauria tirat

Un tercer fill i el marit eren fora de l'estudi

Els cossos de les víctimes van caure a la plaça Mela Mutermilch

Un dramàtic succés va tenir lloc ahir a Girona. Una dona i dues filles seves van perdre la vida en precipitar-se des de la tretzena planta d'un edifici situat al número 63 del carrer Joaquim Vayreda. El bloc on es va produir la tragèdia és conegut popularment com el dels pisos de La Caixa, al barri de la Devesa-Güell. La família no residia aquí, sinó que és el lloc on els pares de les criatures tenen un despatx d'arquitectura. La dona que va resultar morta era M.P.P. El seu marit és l'arquitecte M.F.B i ella constava com a apoderada de l'estudi que compartien. En la tretzena planta del bloc, precisament, hi ha el despatx del matrimoni, que porta per nom M.F Arquitectura del Paisatge. La família viu a les Pedreres, on la nena més gran estudiava en un col·legi del barri.

Pujadas tenia 42 anys i les seves dues filles, que també van aparèixer mortes, eren menors. La més petita era un nadó de tan sols uns mesos i la seva germana tenia 11 anys. Pujadas i Franch, però, tenien tres fills. La policia va localitzar ahir a la nit el pare i l'altre fill, que és un nen també menor d'edat. Quan la mare hauria pres la tràgica determinació, el nen era amb els seus avis. Els agents també van contactar posteriorment amb el pare, que en el moment dels fets no era al despatx. Les investigacions indiquen que la mare primer va llançar daltabaix d'una de les finestres de l'estudi les dues filles, i que, seguidament, es va tirar també al buit.

Els cossos d'emergències van rebre l'avís a quarts de vuit de la tarda. Els Mossos d'Esquadra, que són els que han assumit la investigació, estaven intentant reconstruir com es va desencadenar el desolador episodi i van comprovar que a l'interior del despatx no hi havia signes de violència. Tot i que l'entrada de l'edifici es troba al carrer Joaquim Vayreda, els cossos de les tres víctimes van anar a parar a la part del darrere del bloc, que dóna a la plaça Mela Mutermilch. Tant el cos del nadó com el de la seva germana van anar a parar a la zona de la terrassa de la cafeteria del bar Kiu, i la seva mare va caure al damunt d'un dipòsit que hi ha al costat.

Ahir a la nit, es va muntar un important desplegament de cossos d'emergències, entre els quals hi havia la Policia Municipal, els Mossos i els bombers. També es van concentrar al carrer molts veïns, i entre les personalitats que hi van acudir hi havia l'alcalde, Carles Puigdemont, que va qualificar el succés de “tragèdia immensa”. Puigdemont estava notablement afectat, ja que coneixia personalment Pujadas, filla dels responsables d'una cadena de sabateria. Temps enrere, ella havia treballat com a tècnica d'habitatge a l'Ajuntament de Girona. Fa uns dos anys, va prendre la determinació de deixar la feina al consistori per posar en marxa altres projectes professionals (el despatx de Joaquim Vayreda és dedicat a la redacció i execució de projectes d'arquitectura, paisatgístics i de construcció d'obres).

L'aixecament dels cadàvers es va portar a terme passades dues hores per la tardança a arribar la jutgessa de guàrdia, la titular del jutjat número 4 de Girona. A banda, a causa de la important commoció, els Mossos van activar el protocol d'atenció psicològica, i l'Ajuntament ha convocat per avui a les dotze del migdia un minut de silenci davant del consistori.

LA XIFRA

42
anys
tenia M.P., que treballava en un despatx d'arquitectura situat al bloc on van succeir els fets.

LA DATA

10.12.15
A les dotze del migdia,
s'ha convocat una concentració davant l'ajuntament de Girona en senyal de dol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia