Successos

L'episodi de vent deixa a Roses i Portbou ratxes de més de 100 km/hora

Els bombers van fer 24 sortides a les comarques gironines per branques, teules, tendals o antenes que amenaçaven de caure

L'episodi de vent va deixar ahir ratxes màximes de vent importants com els 115 km/hora de Portbou o els més de 100 a Roses. De fet, la ventada va afectar tota la demarcació de Girona, on també es van detectar cops de fins a 104 km/hora a Vallter i 94 a Núria, i en menor mesura a la Bisbal (79), Banyoles (65) i Girona (64), segons el Meteocat. Això va fer que els Bombers de la Generalitat rebessin trucades sobretot per trossos de façana que es desprenien, teules que es desenganxaven, branques caigudes, finestres trencades o tendals i antenes que amenaçaven de caure. Fins a les 20.30 h, havien fet 24 sortides sobretot a Calonge, Girona, Platja d'Aro, Palau-saverdera, Roses i Sant Feliu.

Pel que fa al mar, ahir Ports de l'Estat va detectar al matí una onada de 4,5 metres mar endins, a l'altura de Begur. I el Meteocat parlava d'onades superiors al metre i mig a l'Estartit a la tarda. L'episodi de vent i mala mar continuarà avui, però amb tendència a la baixa.

Al parc de Bombers de Figueres, on fa temps que els treballadors es queixen de les males condicions, ahir van haver d'apuntalar un finestral perquè no aguantava la tramuntanada. És el finestral que feia mesos que demanaven que es canviés i que s'acaba d'instal·lar al parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia