Un home d'Olot resulta ferit greument en caure dins d'un pou que no es veia, prop de casa seva

Havia desaparegut i els bombers el van trobar en veure el gos al costat del pou

Emili Sánchez va sortir ahir de casa seva, amb el gos, amb la intenció de fer un passeig per la zona, a l'entrada mateix de la Fageda, i de passada anar a mirar si collia alguna castanya en una zona de castanyers de la rodalia. Però a quarts de set, en veure que no tornava, la seva família va avisar els serveis d'emergència i els bombers van enviar a la zona nou vehicles terrestres per buscar-lo.

El gos l'esperava

Tot just havien passat uns 10 minuts del començament de la recerca que van localitzar el gos de Sánchez, que els va servir per descobrir on era l'home. El gos era al costat de la boca d'un pou practicat a terra i aviat van descobrir que l'home era a dins. Emili Sánchez estava conscient i els bombers van preparar el dispositiu per poder-lo rescatar del fons del pou, que feia, segons els càlculs dels equips de rescat, entre quinze i vint metres de fondària. L'home va poder ser tret de dins i els serveis sanitaris van comprovar que havia resultat greument ferit, amb fractures a les costelles, traumatisme cranial i hemorràgia interna. Inicialment, els serveis mèdics el van dur a l'hospital d'Olot però anit no es descartava que el traslladessin fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, perquè les ferides que tenia eren molt greus.

Els Mossos s'han fet càrrec d'instruir l'atestat sobre l'accident i fer les comprovacions per si se'n deriva cap responsabilitat dels propietaris de la finca on era el pou pel fet de tenir-lo descuidat, mal tapat i sense senyalitzar correctament.

Perill conegut i amagat

L'existència del pou on ahir va caure Emili Sánchez era coneguda per la gent de la zona, que també eren conscients del risc que hi havia, perquè, recorden, estava tapat «amb quatre fustes mal posades». El pou va ser construir pels amos de la finca, pròxima a la Caseta, ja fa molts anys, amb la intenció de buscar aigua. Però com que les prediccions dels tècnics van fallar i no hi va brollar aigua, es van retirar les màquines i van tapar el forat amb les fustes arran de terra. Amb el temps el forat va anar quedat tapat per bardisses i fullaraca. «Quan anàvem a caçar bolets per aquella zona, el meu home sempre m'advertia que vigiléssim, perquè allà hi havia el pou i podia ser perillós», recorda la Pilar, la mestressa del popular i reputat hostal dels Ossos, situat també prop de la zona de l'accident, a l'altre costat de la carretera de Santa Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.