Successos

Un nadó i l'àvia, ferits en caure sota un tren a Celrà

La dona i el petit, de tan sols un mes i mig, van caure perquè l'estació només té andana per a un tren curt

Tots dos van acabar a l'hospital, l'àvia amb diverses contusions i un trau al cap

Una àvia i el seu nét de tan sols un mes i mig van resultar ferits després de caure sota un tren a Celrà. Els fets van tenir lloc pels volts de les quatre de tarda a l'estació del tren de Celrà. En l'últim vagó d'un regional que havia sortit escassament feia uns minuts de Girona hi viatjaven una mare, el seu nadó i l'àvia. Quan el tren estava a punt d'arribar a l'estació van decidir que l'àvia agafaria el nen i la mare el cotxet per baixar del vagó. Quan les portes es van obrir, els primers a intentar baixar van ser l'àvia amb el nadó en braços, moment en què van caure sota el tren. La mare va començar a cridar per demanar auxili i alertar que el tren no arranqués, uns crits que van sentir uns adolescents que van ser testimonis dels fets i que van prémer el botó d'alarma de la locomotora. Fins al punt de l'accident també es va desplaçar la interventora del tren, que també va alertat dels fets al maquinista perquè el comboi no reprengués el viatge. Entre els uns i els altres van poder rescatar de les vies l'àvia i el nadó. Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius policials i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tant l'àvia com el nadó van ser traslladats a l'hospital Josep Trueta de Girona, on van ser assistits, ella per contusions i un trau al cap, i el nadó amb dos cops lleus.

Protegida per l'àvia

“Sort que la meva mare no el va deixar anar ni un moment i el nen va caure protegit pels braços de la meva mare, sort de l'instint d'ella”, va explicar Cristina Clemente, la mare del petit. El que va passar és que a l'estació de Celrà només té andana per un tren curt i els combois que hi passen són més llargs que l'andana i, per tant, si es viatja en l'últim vagó, quan s'obren les portes no hi ha pràcticament andana. És a dir, per baixar caldria fer un salt. De fet, no és la primera vegada que usuaris de Renfe resulten ferits en caure en aquesta mateixa estació per culpa que no hi ha prou andana. “No poden posar un cartell per avisar que es baixi pels vagons del mig? No poden no obrir les portes dels últims vagons?”, es va demanar Clemente.

Renfe reconeix que hi ha un problema

Cristina Clemente assegura que el gerent de Renfe i el seu segon ja els han trucat diverses vegades per interessar-se per com estan. De fet, un d'ells fins i tot va anar a veure'ls a l'hospital. “Reconeixen que l'estació té un problema”, diu Clemente. “No ho poden arreglar perquè l'obra que s'hi ha de fer és caríssima”, denuncia. “M'horroritza pensar en què hagués pogut passar”, lamenta. “La imatge de la meva mare i el meu fill sota el tren crec que no me la trauré del cap en tota la vida.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia