Successos

Dos morts en una col·lisió a la carretera N-260, a Vilajuïga

Les víctimes circulaven en un mateix cotxe, de matrícula francesa

Van impactar amb un vehicle que anava per l'altre carril, en direcció a Llançà

El turisme va quedar girat, amb una part a sobre de l'altra

Ahir hi va haver un fatídic accident de trànsit a Vilajuïga, on dues persones van perdre la vida en una col·lisió entre dos vehicles, la qual va tenir lloc a la carretera N-260. Els cossos d'emergències van rebre l'avís del sinistre quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda. El succés es va originar a l'altura del punt quilomètric 23,5. Com a conseqüència, van morir dos dels tres ocupants d'un mateix cotxe. Les víctimes anaven amb un Mini, amb plaques de matrícula franceses. Segons l'ACN, l'automòbil circulava en direcció a Figueres quan, per causes que s'estan investigant, la conductora es va desviar a la dreta, va anar a parar en un talús de terra que hi ha al lateral, el cotxe va sortir rebotit i, de retruc, va acabar impactant lateralment amb un altre vehicle que anava per l'altre carril, cap a Llançà. El primer turisme va quedar girat, amb la part del darrere al damunt de la zona davantera de l'altre cotxe, així com també a sobre de la barrera de protecció que hi ha al costat de la via. Una de les víctimes mortals ocupava el seient del copilot i l'altra anava a la part del darrere de l'automòbil, on van quedar atrapats i van ser excarcerats pels efectius dels bombers. La conductora, per la seva banda, va resultar ferida de caràcter menys greu i va ser traslladada en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona.

A l'altre vehicle involucrat hi anava una parella estrangera amb la seva filla, que tot i l'aparatós accident en van sortir il·lesos. Arran dels fets immediatament es van activar cinc dotacions dels bombers, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'helicòpter medicalitzat. Durant les tasques de gestió del sinistre, els agents de la unitat de trànsit van tallar en un primer moment la carretera en els dos sentits. Aquesta restricció en la circulació es va mantenir fins poc després d'un quart de set de la tarda, quan van anar donant pas alternatiu als vehicles.

Des de principi del 2015, s'han hagut de lamentar 30 sinistres mortals a la xarxa viària de les comarques gironines. El cas d'ahir és el tercer d'aquest any en què perd la vida més d'una persona en un accident de trànsit. L'altre episodi es va desencadenar el 27 de juliol, al veïnat de Cinc Claus, situat a uns cinc quilòmetres del nucli urbà de l'Escala. Un matrimoni de nacionalitat francesa va perdre la vida en precipitar-se dins una riera amb el vehicle amb què circulaven. Les víctimes mortals eren una dona de 70 anys i el seu marit, de 73. A l'automòbil també hi anava la seva filla, que en va sortir il·lesa i ràpidament va donar la veu d'alerta a la policia local. Paral·lelament, l'altre cas va tenir lloc el 28 d'agost a la C-31, a Ventalló, on el conductor d'un tot terreny va perdre la vida en una topada múltiple. Primer va xocar de cara amb un automòbil Toyota Corolla i, després, contra una furgoneta Fiat Ducato. La conductora del Toyota es va fer ferides molt greus i va quedar ingressada al Trueta, on va morir posteriorment.

LA XIFRA

5
Dotacions
de bombers, 4 patrulles de Mossos, una ambulància i l'helicòpter del SEM són els que es van mobilitzar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia