Successos

Fotos d'una càmera ajuden a resoldre un robatori a Begur

Els acusats del saqueig en una casa van ser aturats en un control policial

Duien amagades joies i una càmera sota l'estora del cotxe

Per les imatges de l'aparell electrònic es va identificar l'habitatge

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van detenir el 5 d'octubre dos joves que haurien robat en un domicili de Begur. Els acusats tenen 20 i 23 anys i són de nacionalitat marroquina. Un d'ells és veí de Girona i el seu presumpte còmplice resideix a Salt. L'actuació policial que va desembocar en l'arrest dels nois es va originar en un control de prevenció de robatoris que els agents van muntar a la carretera C-31, al terme municipal de Regencós. Durant el dispositiu, els efectius van fer aturar una furgoneta, en van identificar els dos ocupants i van inspeccionar l'automòbil. Sota l'estora del seient de l'acompanyant hi van localitzar diverses joies i una càmera de fotos. Com que els joves no van donar explicacions convincents sobre la procedència d'aquests objectes, els Mossos els van traslladar a les dependències policials amb la finalitat d'esclarir la situació.

Mitjançant la visualització de les imatges que hi havia guardades a la càmera, els investigadors van aconseguir identificar un immoble situat a la urbanització Sa Fontansa de Begur, de tal manera que hi van acudir per comprovar si el domicili havia estat assaltat i per contactar amb l'inquilí. En arribar-hi, van constatar que algú havia accedit a l'habitatge aquell mateix matí, aprofitant que l'amo no hi era. Els lladres van saltar la tanca perimetral de la finca i van irrompre a l'interior per unes finestres. Un cop a dins, se'n van emportar una càmera fotogràfica i joies, entre les quals hi havia cadenes, braçalets, anells i penjolls.

Totes les pertinences sostretes van ser recuperades íntegrament en el control policial i van ser retornades al propietari. Per la seva banda, els nois van quedar detinguts com a presumptes responsables d'un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili. Van passar aquest dimarts a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, que en va decretar la posada en llibertat amb càrrecs.

LA DATA

06.10.15
és el dia que els detinguts
pel cas van declarar als jutjats de la Bisbal, on van quedar en llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia