Successos

Seguretat

La vídua del combatent, desarmada

Els Mossos imputen una dona de Castelló d'Empúries perquè tenia 174 armes de foc a casa que eren del seu difunt marit, excombatent de l'exèrcit dels EUA, quan ella va anar a preguntar què havia de fer amb l'arsenal

Va acudir als Mossos perquè no sabia com gestionar les armes, 174, que guardava a casa el seu difunt marit, Jean Paul Taoc, excombatent de l'exèrcit dels Estats Units, i va acabar imputada per tinença il·lícita d'armes prohibides, tinença d'armes reglamentàries sense permís, amb l'agreujant d'haver estat introduïdes de manera il·legal en territori nacional, dipòsit d'armes reglamentades i munició i dipòsit d'armes de guerra.

La vídua, Sara Juárez, va acudir a la policia local de Castelló per demanar com ho havia de fer per contactar amb els comandaments dels Mossos per consultar-los com havia de gestionar la tinença de l'armament que Taoc, mort el 24 d'abril passat als 82 anys, li havia deixat d'herència a casa seva. La policia local va facilitar a la vídua el contacte amb els Mossos, que el dia 8 de setembre van anar a casa de la vídua del combatent a fer un escorcoll autoritzat per la dona.

En una habitació de la casa hi havia diversos armaris metàl·lics de seguretat que contenien 124 armes de foc llargues i 50 armes de foc curtes, totes en perfecte estat de conservació i funcionament. També hi havia munició de diferents calibres. Entre les armes hi havia 33 rifles, 51 carrabines, 24 fusells, 17 escopetes, 33 revòlvers i 16 pistoles de diferents marques.

La dona va explicar que el seu difunt marit col·leccionava armes perquè havia estat militar dels Estats Units i havia lluitat en conflictes bèl·lics d'arreu del món. Els mossos es van endur les armes, que ara analitzaran els experts de balística, i a ella la van denunciar penalment davant del jutjat de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia