Successos

Puja el nombre de denúncies de robatoris als camps per l'elevat preu de l'ametlla

El quilo de gra de marcona arriba fins als nou euros, un preu que el sector qualifica d'insòlit

Els Mossos han detingut cinc persones a l'Ametlla i el Perelló

Quan no els cal patir pels preus a la baixa, ho acaben fent pels lladres. L'inici de la campanya de l'ametlla queda marcat aquest any per l'augment del nombre de robatoris a les finques dels pagesos, a les quals els lladres accedeixen per “netejar”, generalment, la part més baixa dels arbres i vendre després els fruits aprofitant el bon preu a què s'estan venent.

Des de començament de mes, els Mossos d'Esquadra de les Terres de l'Ebre han registrat tres denúncies més que l'any passat, un total de dotze casos. Set d'aquests van tenir lloc al Baix Ebre i cinc es van produir a la Terra Alta. Els agents també han procedit a la detenció de cinc persones, tres a l'Ametlla de Mar i dues al Perelló. En total, els detinguts portaven 769 quilos d'ametlles que anaven a vendre a un majorista. Fonts dels Mossos d'Esquadra han recordat que el nombre de casos al territori podria ser superior, però que no tots els afectats denuncien.

Rècord de preus

El motiu de l'augment del nombre de robatoris rau en el bon preu a què cotitzen enguany algunes fruites seques, entre les quals, l'ametlla. Varietats com ara la marcona estan assolint els 9 euros per quilo de gra i la resta oscil·len entre els 8,7 i els 8,9 euros. Són xifres molt superiors a les de l'any passat, quan la campanya va tancar amb una mitjana de 7 euros el quilo de gra.

Des de les cooperatives de la Terra Alta han valorat la campanya d'“acceptable”, tot i que reduiran previsiblement la producció. Per exemple, a la Pobla de Massaluca tancaran la temporada amb 300 tones d'ametlla en closca i a Batea n'obtindran
aproximadament 200.

LES XIFRES

729
quilos és la quantitat
d'ametlles que van comissar els Mossos en les cinc detencions d'aquest mes.
300
tones d'ametlles
és la producció que preveuen obtenir els pagesos de la cooperativa de la Pobla de Massaluca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia