Successos

Mor un jove en caure amb un paramotor, a Vilanant

La víctima, de 22 anys, es va precipitar amb l'aparell aeri des d'uns vint metres d'altura

Va anar a parar en un camp pròxim a l'aeròdrom d'Ordis

Un jove de 22 anys va perdre la vida ahir en precipitar-se al terra amb el paramotor amb què volava, al terme de Vilanant. Els cossos d'emergències van rebre l'avís del fatídic succés pocs minuts abans de les nou del matí. La víctima, de nacionalitat estrangera, va tenir l'accident al costat de la carretera N-260, a l'alçada del punt quilomètric 45. L'aparell que portava és una adaptació d'un parapent, ja que en aquest cas estava motoritzat. Va caure amb l'artefacte aeri des d'uns vint metres d'altura i va anar a parar en un camp pròxim a l'aeròdrom d'Ordis. Fins a la zona, s'hi van desplaçar quatre dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i un helicòpter de rescat, amb membres del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE). També s'hi va dirigir una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i un helicòpter medicalitzat. Els efectius dels Bombers i els sanitaris del SEM van practicar les maniobres de reanimació a la víctima, però tot i els esforços, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Es tracta del segon accident mortal de característiques similars que s'ha originat a l'Alt Empordà en poc més de dos mesos. El 7 de juliol, un home anglès d'uns 50 anys va perdre la vida en precipitar-se amb el paramotor que pilotava en un camp, a Siurana. El sinistre es va desencadenar poc després de tres quarts de nou del vespre. La víctima es va estavellar en un terreny del camí dels Olivets. Es tracta d'una zona molt pròxima a la carretera C-31, i que quedava tan sols a un centenar de metres de distància del camp de vol de la població. Com a conseqüència de l'impacte, presentava traumatismes al tòrax i una fractura a la cama. Quan va ser atès, estava conscient, però molt greu. Va ser evacuat a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va arribar en estat crític i va acabar morint aquella mateixa nit.

LA XIFRA

4
dotacions
dels Bombers, una ambulància i quatre patrulles dels Mossos van participar en la gestió del sinistre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia