Successos

Dos morts en accidentar-se a Toses una avioneta

L'aparell sinistrat havia sortit amb dues avionetes més des de Menorca i tenia previst aterrar a Puigcerdà

Dues persones van morir ahir en un accident aeri al Ripollès en estavellar-se la seva avioneta on a l'hivern hi ha les pistes d'esquí. L'aparell accidentat formava part d'un grup de tres avionetes que havien sortit de Menorca i la seva destinació final era Puigcerdà. Mentre sobrevolaven la zona de la Molina, els ocupants d'una de les avionetes van veure que els seus companys tenien algun problema i s'estimbaven contra unes roques prop d'un camí forestal de Toses, a la zona del pla d'Anyella. Va ser llavors quan van avisar l'aeròdrom de Puigcerdà.

En l'emergència es van activar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat –quatre de terrestres i quatre helicòpters–, amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM), així com efectius dels Mossos d'Esquadra amb helicòpter i vuit patrulles terrestres. Finalment els bombers van localitzar el lloc de l'accident, on tan sols es podia accedir en un primer moment d'emergència a través de l'aire. És per aquest motiu que els efectius van haver d'extingir l'incendi que havia afectat l'avioneta, que va quedar cremada, amb un helicòpter que hi va ruixar aigua. Posteriorment, ja per terra, altres efectius van poder accedir al punt de la topada, on van comprovar que malauradament dues persones, les úniques ocupants de l'aeronau i de nacionalitat alemanya, havien resultat mortes.

Investiguen l'accident

Fins al punt de l'accident, es va desplaçar la comitiva judicial per dur a terme l'aixecament dels cadàvers. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra obriran una investigació per esbrinar les causes de l'accident, que a hores d'ara es desconeixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia