Successos

Mossos i pagesos, contra les plantes de marihuana entre el blat de moro

Els pagesos de Linyola noten un increment de plantes de marihuana als conreus

L'Ajuntament aposta per vols de vigilància amb drons

Els pagesos de Linyola (Pla d'Urgell) estan inquiets davant del que consideren una proliferació de plantacions de marihuana entre els conreus de panís, quan s'apropa la temporada de collita, per la qual cosa, en una reunió mantinguda dimecres, Benedicte Castilla, cap de l'àrea policial Pla d'Urgell-Garrigues, va voler traslladar tranquil·litat i confiança.

Castilla ha explicat que la manera d'actuar dels cultivadors d'aquest estupefaent ha variat, després que els Agents Rurals realitzessin vols de reconeixement als llocs on van localitzar les plantacions. Si en anys anteriors es feien petites parcel·les en l'interior dels camps de panís, actualment les col·loquen més disperses per tal que no es puguin detectar.

Castilla ha afegit que no es tenen proves que es tracti de bandes organitzades, i si fos així, s'obririen altres línies d'investigació. Segons el cap policial, l'inconvenient és que en la majoria dels casos no es pot identificar els propietaris de les plantes, per la qual cosa les actuacions suposen una càrrega de treball per als agents de la comissaria.

Castilla ha recomanat als pagesos que en el cas de trobar petites quantitats de marihuana, ells mateixos les arrenquin, i si les quantitats són superiors, que truquin directament a la comissaria de Mollerussa, perquè siguin aquests els que facin l'actuació, i així evitin el temor a les represàlies, que també són denunciables, segons el responsable policial.

Prevenció amb drons

Per la seva banda, l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha mostrat el suport del consistori per tal de poder dur a terme vols preventius amb drons, en el cas que els pagesos tinguin sospites de plantacions en els conreus. Mases ha afegit que la coordinació entre els diferents agents implicats ha de ser la manera de resoldre aquesta pràctica a la comarca.

Els pagesos també han mostrat la preocupació pels robatoris de pales de regar, estris i productes agrícoles, que després es comercialitzen en el mercat negre. Castilla ha explicat que la regió policial de Ponent fa reunions i controls periòdics a les deixalleries, per identificar possibles articles procedents de robatoris.

LA FRASE

No tenim proves de l'existència de bandes organitzades, i si així fos obriríem altres línies d'investigació
Benedicte Castilla
cap àrea policial pla d'urgell-garrigues

Augment de conreus il·legals

Els agricultors que conreen blat de moro estan intranquils pel que consideren una proliferació de plantacions de marihuana entre els conreus de panís, quan s'apropa la temporada de collita. Per aquesta raó, l'Ajuntament i la Cooperativa de Linyola es van reunir dimecres amb els productors de blat de moro de la zona, els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals, amb l'objectiu de com respondre davant la troballa de plantacions de cànnabis il·legals a les explotacions, que segons l'alcalde, Àlex Mases, cada cop se'n troben més, cosa que fa suposar l'existència de petites xarxes organitzades que han trobat en aquesta pràctica una manera de passar desapercebut en el cultiu. El que fins ara era una pràctica esporàdica, possiblement per a l'autoconsum, s'ha incrementat de manera preocupant, per la qual cosa l'Ajuntament i la cooperativa han demanat assessorament als cossos de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia