Successos

Mor un noi de 15 anys en un xoc amb un camió a Vidreres

El motorista va xocar frontalment contra el vehicle de gran tonatge en una zona de revolts

Tres ferits, dos d'ells de gravetat, en un accident entre un camió i un cotxe a l'N-II a Figueres

Dídac Rodríguez Latorre, un noi de 15 anys veí de Santa Coloma de Farners, va morir dimecres en un accident de trànsit a Vidreres. Els fets van passar pels volts d'un quart de dues del migdia, al punt quilomètric 5 de la carretera C-63, a tocar de la urbanització Terrafortuna, quan el motorista anava acompanyat d'un altre menor, de 13 anys. Per raons que encara s'estan investigant, un dels vehicles va envair el carril contrari, fet que va produir que la motocicleta i el camió col·lidissin. Com a conseqüència del xoc, els dos menors ocupants del vehicle de dues rodes van resultar ferits i van ser evacuats en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona. El conductor va ingressar en estat crític i l'acompanyant, en estat greu. Posteriorment, i a conseqüència de les greus ferides, va morir el jove que conduïa la moto.

Dos accidents en dos dies

El punt on es va produir l'accident és una zona on hi ha revolts, que la fa especialment perillosa i on es produeixen habitualment accidents. És per això que l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, demanarà a la Generalitat que millori aquest tram de carretera, fins i tot sol·licitant fer una variant. Precisament ahir es va produir un altre accident de trànsit a la mateixa carretera, al punt quilomètric 11 de la C-63. Aquest cop un turisme, un Citroën Xsara Picasso, va impactar tot sol contra el marge. De resultes de l'impacte, dels tres ocupants –dues dones i un home–, dos d'ells es van fer ferides lleus: un tall a la cella i molèsties cervicals.

Per altra banda, a Figueres tres persones van resultar ferides, dues d'elles de gravetat, en un accident entre un camió i un cotxe a l'N-II. El sinistre va passar a dos quarts de nou del matí al punt quilomètric 755, quan un vehicle de gran tonatge i un turisme van col·lidir. A causa de l'impacte, van resultar ferits greument els dos ocupants del cotxe. Tots dos van ser evacuats a l'hospital Trueta de Girona, un amb un helicòpter i l'altre amb una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). En el sinistre també va quedar ferit lleument el conductor del camió, que va ser traslladat a l'hospital de Figueres. L'accident va obligar a tallar l'N-II durant més de mitja hora. Entre les nou del matí i un quart de dotze del migdia es va donar pas alternatiu en els dos sentits de la marxa.

Aquest any ja han mort quatre persones en quatre accidents de trànsit a l'N-II, sent altre cop aquesta carretera la més mortífera de tota la demarcació.

LES XIFRES

10
motoristes
han mort ja aquest any a les comarques gironines, quatre més que l'any passat.
25
persones
han mort en 24 accidents arreu de la demarcació. L'any passat, per aquestes dates, n'hi havia 15.

L'accidentat a Argelaguer continua a l'UCI però millora

El jove de 17 anys que diumenge a la matinada va quedar malferit en xocar la moto que conduïa amb una cadena d'un camí a Argelaguer continua ingressat a l'UCI de l'hospital Trueta però està millorant i ha sortit de la gravetat. L'accident va passar pels volts de les dues de la matinada. Dos nois a cavall d'una moto de 125 cc circulaven per una pista que enllaça la GI-523 amb Argelaguer i van voler entrar en un camí de terra que va a uns camps i van topar amb la cadena que barrava el pas. El conductor va quedar malferit i el noi que anava al darrere, veí d'Argelaguer, ferit lleument.

Aquest any han mort 10 motoristes en 10 accidents de trànsit a les comarques gironines. En vuit d'ells les víctimes són els pilots, la resta són els copilots que els acompanyaven. Amb la mort del menor de Santa Coloma de Farners, s'amplia gairebé al doble el nombre de motoristes difunts respecte al mateix període de l'any passat, quan n'hi va haver sis. Pel que fa al còmput global, des de l'1 de gener, 25 persones han mort a les carreteres gironines en 24 accidents. L'accident més greu va passar a l'Escala, el 27 de juliol, quan un matrimoni de nacionalitat francesa va perdre la vida en caure dins una riera amb el vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia