Successos

Atrapen assetjant nens un home que ja va complir 16 anys per violació de menors

Francisco Javier Redondo Rosado, que feia de ballador de flamenc, intentava fer pujar nens al seu cotxe a la Bisbal fent-los ofertes de diners a canvi de sexe

Els Mossos van detenir el 21 de juliol a Celrà Francisco Javier Redondo Rosado, acusat de prostitució de menors, perquè va ser enxampat fent oferiments de diners a canvi de sexe a nens d'entre 12 i 14 anys per fer-los pujar al seu cotxe, a la Bisbal. Es dóna la circumstància que Redondo Rosado, que feia de ballador de flamenc en un tablao a Roses, va ser condemnat el 1991 per l'Audiència de Girona per violació i abusos a menors. Va estar deu anys empresonat i actualment viu a Celrà, on els Mossos el van anar a detenir. Però els fets pels quals va ser detingut es van produir a la Bisbal d'Empordà. La notícia que hi havia un home que convidava els nens a pujar al seu cotxe va circular per la població i va arribar també a la comissaria dels Mossos. Un cop es va haver presentat una denúncia concreta i la víctima va poder aportar algunes dades del cotxe que duia l'assetjador, es van fer investigacions que van acabar amb la identificació del sospitós, veí de Celrà. En veure els seus antecedents es va acabar de confirmar que havien atrapat l'home que buscaven. Francisco Javier Redondo Rosado va quedar en llibertat després de declarar al jutjat. En cap ocasió va arribar a consumar agressió sexual als nois que intentava enllaminir amb diners i només va arribar a fer-los tocaments.

Redondo Rosado, que ara té 45 anys, va anar a parar a la presó l'agost del 1990 després que ell mateix va reconèixer davant de la Policía Nacional que havia agredit sexualment (en aquell moment, violació amb penetració) vint nens en qüestió de quatre anys. En aquella època Redondo Rosado ja actuava de la mateixa manera: anava darrere dels nens amb el seu cotxe i els oferia diners per aconseguir que pugessin al vehicle amb ell.

La detenció es va produir després que una mare va anar a la comissaria de la Policía Nacional a Girona a denunciar que el seu fill de 8 anys havia estat víctima d'una violació bucal que li havia ocasionat ferides a la gola. Al nen l'havien dut al metge d'un centre de la Seguretat Social i el metge va recomanar a la mare que anés a denunciar el cas. Un cop a comissaria, el nen va donar una descripció física de l'agressor i també va identificar el seu cotxe com un Seat Panda de color vermell amb matrícula de Girona. Amb aquestes dades, la policia va identificar el sospitós, Redondo, que vivia a Girona amb la seva família, i el va anar a detenir al tablao de Roses on en aquell moment feia de ballador de flamenc. Quan va ser detingut, Redondo Rosado va confessar que havia violat vint nens, el fiscal el va portar a judici per un cas de violació consumada a un menor i per dos altres casos d'abusos i va demanar una pena de 28 anys de presó. El dia del judici Redondo Rosado va assegurar davant del tribunal que ell també havia estat violat des dels 13 fins als 18 anys per un veí de Salt. L'Audiència el va condemnar a 16 anys de presó, dels quals va complir de forma efectiva 10. I els fets ocorreguts aquest estiu a la Bisbal denoten que no s'ha rehabilitat.

LA DATA

21.07.15
Els Mossos
van detenir Redondo Rosado a Celrà pels intents de prostituir nens a la Bisbal.

LES XIFRES

16
anys de presó
li va imposar l'Audiència de Girona el 1991 per haver violat un menor i haver abusat de dos més.
20
nens
va confessar que havia violat el 1990 justificant que ell també havia estat violat entre els 13 i els 19 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia