Successos

Tornen a intentar assaltar la tabaquera Logista, de Celrà

La policia sorprèn dos lladres que n'havien forçat la porta d'entrada

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 16 agost dos homes, de 20 i 21 anys, ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de Girona, per haver intentat robar a l'empresa Logista, de Celrà, que emmagatzema tabac. La policia els acusa de ser els autors d'un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa.

Els fets van tenir lloc a quarts de quatre de la matinada del dia 16 d'agost, quan els Mossos van tenir coneixement que s'havia activat el sistema d'alarma de l'empresa. Tot seguit, diverses patrulles es van adreçar al lloc per comprovar si s'havia perpetrat algun robatori. Els agents van comprovar el perímetre i els accessos a l'empresa. Mentre efectuaven la recerca, en una de les estances van localitzar dos individus amagats. Tot fa pensar que havien saltat la tanca perimetral, de més de dos metres, que havien forçat la porta d'entrada i que s'havien introduït en una de les habitacions per intentar passar desapercebuts als Mossos.

Durant el seu escorcoll, a sobre portaven les claus d'un vehicle que havien estacionat per les proximitats. Els Mossos van inspeccionar-lo i van localitzar dues potes de cabra, una serra radial, dues alicates, unes tenalles i altres eines susceptibles de ser utilitzades en la comissió de robatoris amb força.

Els dos homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb la temptativa de robatori. Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 17 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Continus robatoris

Els robatoris de tabac són continus i la mateixa empresa assaltada ja ha estat objecte de molts assalts, la majoria de les vegades pel sistema de fer un forat a la paret. El juny del 2014 hi van entrar i es van endur caixes de tabac per valor de 26.000 euros. En l'assalt anterior, perpetrat el 21 d'abril del 2014, es van endur un botí de 42.000 euros després de rebentar una paret encastant-hi un camió que havien robat poca estona abans a Sant Julià de Ramis. L'abril del 2013, hi van entrar fent servir el sistema d'encastar un cotxe contra la porta. El 2008, uns encaputxats van interceptar un tràiler que sortia de l'empresa, van lligar-ne el xofer i el seu acompanyant i es van apoderar del tabac, que tenia un valor d'uns 500.000 euros. En un altre cas, uns altres lladres van assaltar un camió de l'empresa a punta de pistola mentre distribuïa tabac al barri de Vila-roja, a Girona. I ara fa tres anys uns desconeguts també van robar 23 caixes de 50 cartrons cadascuna entrant pel teulat.

LA XIFRA

50.000
euros
en tabac es van endur els lladres que el 2008 van assaltar un tràiler que sortia de l'empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia