Successos

Un lladre fereix una dona per robar-li la bossa, a Girona

Li va fer talls al braç colpejant-la amb un coll d'ampolla trencat

L'agressor ha estat empresonat

Molta violència va emprar un lladre que, la matinada del dia 9, va assaltar una dona de 50 anys i la seva mare de 85 anys mentre eren dins d'un cotxe aparcat al carrer Bonastruc de Porta, a Girona. L'agressor, Aissam Tayeby, de 28 anys, que ha estat empresonat, va colpejar violentament el braç de la dona més jove amb una ampolla trencada per obligar-la a deixar anar la bossa i li va causar importants ferides que van necessitar punts de sutura. El lladre va ordenar a les dues dones que no sortissin del cotxe; la dona més jove va sortir-ne i va agafar pel coll de la camisa el lladre, que la va empènyer i la va fer caure a terra. Una ambulància del SEM la va anar a atendre al lloc dels fets, però, després, va haver d'anar a l'hospital perquè li donessin punts a les ferides de tall que tenia al braç esquerre.

L'agressor va fugir pel carrer Cerverí i en direcció al riu Güell i va llençar l'ampolla trencada, tacada de sang, a prop de l'escenari dels fets, on els Mossos la van recollir com a prova. A partir de la descripció de l'agressor, els Mossos van iniciar la recerca de l'agressor. Van detectar un home que s'ajustava a la descripció pels volts del bar Acapulco de Santa Eugènia. El sospitós caminava en direcció cap a Salt i anava comptant monedes. Quan va veure la patrulla dels Mossos, va canviar de direcció i va arrencar a córrer i mentrestant va anar llençant objectes que duia. Els Mossos el van tornar a trobar al carrer Bernad Boades, on va tornar a girar i va emprendre altre cop la fugida cap a Santa Eugènia. La seva escapada va acabar al carrer Remences, quan va caure i, llavors, els Mossos el van agafar i emmanillar. El fugitiu, que va ser identificat com Aissam Tayeby, es va resistir tot el que va poder, però va acabar detingut. Tot i que havia llençat moltes coses, els Mossos encara li van trobar a sobre monedes tacades de sang (presumptament de la víctima) i un tiquet de compra que també era de les víctimes. Tayeby va ser posat l'endemà a disposició judicial i el jutge va decretar-ne l'ingrés a la presó.

Miralls trencats

El carrer Bonastruc de Girona (partit pel viaducte del tren), la matinada de divendres, també va ser l'escenari d'un altre episodi violent. En aquest cas, uns vàndals es van dedicar a trencar a coces els retrovisors de cotxes aparcats al carrer. Aquests actes de vandalisme s'han repetit en diverses ocasions en aquesta zona, on, a la nit, també s'acostumen a concentrar grups de noctàmbuls que surten dels locals propers.

D'altra banda, dissabte passat, també es va perpetrar un altre robatori amb violència a Vilamacolum. El van protagonitzar uns nois menors per arrabassar un telefon mòbil a uns altres menors. Eren les dues de la matinada del dissabte dia 8 quan dos joves que eren asseguts en un banc van arribar quatre nois que els van ventar cops a la cara i se'ls van endur un mòbil i van fugir. Els Mossos d'Esquadra van aconseguir atrapar dos menors que duien el telèfon robat i els van detenir, però després els van deixar en llibertat i sota custòdia dels seus pares, tal com fixa el protocol en afers penals amb menors implicats. Posteriorment, seran citats per comparèixer davant de la fiscalia de menors.

LA DATA

09.08.15
Un lladre
va assaltar una dona de 50 anys i la seva mare de 84 mentre eren dins del cotxe aparcat a Girona.

LA XIFRA

5
detinguts
per assalts violents a Girona, Vilamacolum i Lloret van fer els Mossos en dos dies.

Micció al carrer amb mal final

I encara un tercer assalt violent al carrer, a Lloret de Mar. A les dues de la matinada del diumenge dia 9, un jove turista alemany que orinava al carrer, a la confluència entre el carrer Grau i el carrer Comte Ramon, va ser assaltat per dos jove, també alemanys, que el van sacsejar violentament i el van obligar a entregar tot el que tenia a les butxaques: un bitllet de 20 euros i unes monedes. El cas és que l'escena va ser observada de lluny per uns mossos que feien vigilància nocturna que primer van interceptar la víctima, que es va posar a plorar i va explicar que els dos assaltants l'havien recriminat que orinés al carrer i després li havien dit que s'havia ficat en una zona que era territori controlat per ells i que els havia de donar tots els diners.

Després, els Mossos van atrapar també els dos assaltants i els van trobar els diners robats al noi que orinava. Els dos homes van ser identificats com Ramyak Raschid i Rameen Aorakza, tots dos alemanys i sense domicili conegut, que van quedar detinguts per un delicte de robatori amb violència. Els dos detinguts van passar el dia 10 a disposició judicial a Blanes i van quedar en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia